sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăNewsletterA fost dat în folosință spitalul mobil Covid-19 din Iași, cel mai...

A fost dat în folosință spitalul mobil Covid-19 din Iași, cel mai mare din România

Spitalul Mobil de la Leţcani a fost predat spre folosinţă, luni, Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, aici urmând să fie internate persoane cu COVID-19. Spitalul a fost achiziţionat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) EURONEST, cu fonduri alocate de consiliile judeţene din Iaşi şi Neamţ.

Preşedintele ADI EURONEST, Alina Popa, a declarat presei că acesta este cel mai mare spital mobil şi totodată unicul spital ROL 3 din ţară. Spitalul mobil din Leţcani va funcţiona, pe perioada pandemiei de COVID-19, ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

Potrivit sursei citate, pentru buna funcţionare a spitalului mobil la capacitate maximă este nevoie de 350 de cadre medicale.

Pentru început însă, această unitate va funcţiona cu personal medical detaşat de la alte spitale din Iaşi, aflate în subordinea Consiliului Judeţean.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE