A fost finalizată restaurarea beciului Conacului Neamțu, un monument istoric reprezentativ pentru arhitectura din Oltenia | Reporter24

Data:

spot_img

A fost finalizată restaurarea beciului Conacului Neamțu, un monument istoric reprezentativ pentru arhitectura din Oltenia.

Spaţiul a fost transformat în zonă de activităţi educaţionale.

„Anunțăm cu bucurie încheierea lucrărilor începute în această primăvară pentru restaurarea beciului conacului Neamțu. Avem, astfel, un spaţiu ofertant în care putem desfăşura activităţi la interior cu copiii.

Urmează etapa importantă a consolidării şi tencuirii la interior, la nivelul parterului.

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

Alături de noi în acest îndelungat proces de restaurare este UiPath Foundation, fundaţie-partener activ implicată în oferirea de suport şi activități educaționale pentru comunităţile de copii vulnerabile din Conacului Neamţu din Olari, Olt”, transmit reprezentanţii asociaţiei Pro Patrimoniu.

Conacul Neamțu din Olari, reprezentativ pentru arhitectura din Oltenia

Conacul Neamțu din Olari, județul Olt, reprezentativ pentru arhitectura din Oltenia, are o configurație arhitecturală realizată între anii 1920-1935 de către arhitectul Constantin Iotzu, sub influența stilului neoromânesc.

După ce a fost preluat de comunişti, în primii ani ai regimului, a fost transformat în sediu de Cooperativă Agricolă de Producţie (CAP).

Citește și: România nu mai poate reabilita criminali de război. Leonard Zăicescu, supraviețuitor al Holocaustului: Sunt tineri care nu au habar de pogrom

Conacul a fost donat Fundației Pro Patrimonio în 2016, într-o stare de degradare avansată și a trecut printr-o etapă de igienizare și conservare parțială.

Restaurarea a început în 2018 şi continuă şi astăzi, cu ajutorul unor donații și al voluntarilor, care vin la conac să muncească, unii dintre ei chiar din străinătate.

Continuarea în Reporter24

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporter24.ro)

spot_imgspot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care am acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care am văzut tot ce se putea vedea. Am bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentez ce înseamnă realizarea de emisiuni TV, la un post local şi pe site-ul reporter24.info
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related