Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, în parteneriat cu Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din judeţul Covasna – ASIMCOV, au lansat joi, în staţiunea Balvanyos, „Harta digitală a apelor minerale – Balneomap”.
Platforma indică 39 de localităţi cu potenţial balnear excepţional, precum şi 200 izvoare de apă minerală, majoritatea nevalorificate, din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.
Proiectul, iniţiat de Clusterul Regional Balneoturistic Transylvania, şi-a propus nu doar să inventarieze resursele balneare din regiune şi creeze o monografie digitală a acestora, ci şi să popularizeze efecte terapeutice ale apelor minerale şi să conştientizeze oamenii cu privire la beneficiile utilizării acestor resurse naturale.
Prezent la eveniment, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Borbely Laszlo, a declarat că România deţine 60% dintre apele minerale din Europa şi că este timpul le valorificăm durabil.
„Mă bucur că am avut posibilitatea să finanţăm de la centrul guvernului o astfel de iniţiativă inovatoare, care cred că reprezintă un pas important pentru a scoate la lumină una dintre resursele României cu cel mai mare potenţial.
Pe lângă turism, economie şi dezvoltarea locală sustenabilă, popularizarea apelor minerale are un rol extrem de important şi pentru Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 3 care se referă la o viaţă sănătoasă. Este foarte important ca cetăţenii să aibă acces la aceste informaţii despre efectele terapeutice ale apelor pe care le găsim în ţara noastră”, a declarat Borbely Laszlo, potrivit Agerpres.
Harta poate fi accesată AICI.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!