A fost lansată licitația de proiectare și execuție pentru primul lot din autostrada Pașcani – Suceava | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

A fost lansată licitația de proiectare și execuție pentru primul lot din autostrada Pașcani – Suceava, parte din autostrada A7.

Costurile pentru construirea primului lot din autostrada Pașcani – Suceava sunt estimate la 4,3 miliarde de lei.

CNAIR a lansat licitația de proiectare și execuție la finalul săptămânii trecute, iar ofertele pot fi depuse până pe 5 septembrie.

Citește și: Criminalul doctoriței stomatolog de la Brăila nu a fost extrădat în Germania pe motiv că avea un alt dosar în țară și a fost eliberat după 3 zile

În aceste zile, va fi publicat anunțul și pentru cel de-al doilea lot. În total, 62 km care vor asigura continuitatea autostrăzii A7 spre nordul țării: peste 12 km sunt pe raza unor localități ieșene, inclusiv un viaduct cu o lungime de peste un kilometru în zona Pașcani.

Autostrada tranzitează județele Iași, Botoșani și Suceava

Autostrada tranzitează județele Iași, Botoșani și Suceava, respectiv teritoriul administrativ al următoarelor localități: Pașcani, Valea Seacă, Lespezi, Tătăruși (Iași), Tudora (Botoșani), Dolhasca, Liteni, Fântânele, Udești, Verești, Dumbrăveni, Salcea și Suceava.

CNAIR a lansat licitația la trei luni după ce indicatorii tehnico-economici ai investiției au fost aprobați de guvern.

Construcția autostrăzii presupune și lucrări de demolare ale unor construcții de pe raza județului Iași, respectiv 2 anexe ale unei ferme din Pașcani și alte 6 anexe de la o stână din Lespezi.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

De asemenea, în Tătăruși și Lespezi sunt necesare relocări de rețele de utilități, lucrări similare fiind și pe raza a trei comune sucevene (Dolhasca, Liteni și Verești).

Drumul rapid între Pașcani și Suceava are o lungime de 62 km, iar primul lot are 33 km. La un cost de 4,5 mld. lei al acestui tronson reiese un cost per kilometru de circa 26 mil. euro.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related