A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să fie redeschis circulaţiei „cu mult înainte de data obişnuită de 1 iulie”, a anunţat miercuri DRDP Braşov, pe pagina de Facebook.
„Am început deszăpezirea Transfăgărăşanului! Deocamdată lucrăm în zonele în care nu există risc de avalanşă şi doar atunci când condiţiile meteo permit intervenţia în siguranţă.
Având în vedere că în acest an avem mai puţină zăpadă faţă de alţi ani, estimăm că vom putea deschide acest drum spectaculos cu mult înainte de data obişnuită de 1 iulie”, este mesajul reprezentanţilor DRDP Braşov.
Circulaţia în judeţul Sibiu, pe Transfăgărăşan, este oprită pe porţiunea dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac. Accesul în zona turistică Bâlea Lac se poate face doar cu telecabina. Stratul de zăpadă este de 69 de centimetri, la staţia meteo de la Bâlea Lac.
Citește și: Iohannis a promulgat legea care pune în pericol copii ai căror părinți se află în proces de divorț sau separare
A început deszăpezirea Transfăgărăşanului
DN7C (Transfăgărășanul) traversează pe o lungime de 151 km, pe axa nord-sud, Munții Făgăraș, cel mai înalt lanț muntos din România, ce face parte din Carpații Meridionali, potrivit site-ului muntii-fagaras.ro.
Transfăgărășanul este un drum național spectaculos, ce leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania, construit între anii 1970 – 1974.
El începe în comuna Bascov, județul Argeș (lângă orașul Pitești) și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversând un teren montan la altitudini mari, pe o lungime de aproximativ 91 km.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Foto: Captură video)