A lăsat școli de top din SUA și UK pentru o școală comunală din Iași – incredibila poveste a unei profesoare

Data:

spot_img

Într-un colţ liniştit al comunei Dolheşti, satul Brădiceşti găzduieşte o şcoală care nu ar atrage atenţia cu uşurinţă. Însă, în acest loc se desfăşoară o poveste impresionantă despre pasiune şi dăruire: povestea profesoarei de matematică Doina Platon. A muncit ani de zile în poziţii de top în USA şi Marea Britanie, apoi a venit acasă la Iaşi. 

Ar fi avut şansa să predea la orice altă şcoală din oraş, însă a preferat Şcoala Brădiceşti din comuna Dolheşti, în urma examenului de Titularizare, pentru că visează la o schimbare şi vrea să îmbunătăţească traiectoria vieţii elevilor din mediul rural. S-a decis când a văzut că majoritatea de aici au luat sub 2.00 la Evaluare. Vrea să-i ducă pe toţi peste 5, şi pare să reuşească. De unde vine toată această dăruire profesională? Care sunt planurile de viitor şi ce schimbări a produs până acum? „Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu profesoara de matematică pentru a afla mai multe informaţii. Povestea ei este de-a dreptul impresionantă.

Intersecţia dintre matematică, sociologie şi comunicare

Doina Platon a descoperit dragostea pentru matematică încă din clasa a VIII-a, sub îndrumarea profesoarei sale de matematică. Ajunsă în primul an de liceu, aceasta ştia deja care este visul său: să devină profesoară şi să-şi împărtăşească cunoştinţele şi pasiunea pentru matematică.

Citește și Germania investeşte un milion de euro în şcolile din România

Cu încă alte două facultăţi finalizate – Sociologie şi Ştiinţele Comunicării – Doina Platon a găsit punţi între aceste domenii şi matematică. „În primii ani de carieră am fost repartizată la o şcoală din mediul rural, la Şcoala Aroneanu. Aveam multe cazuri sociale şi acolo am găsit intersecţia dintre matematică, sociologie şi ştiinţele comunicării. Am descoperit nevoia de a şti mai mult decât matematică pentru a putea practica acolo educaţia”, a explicat profesoara.

Profesorul de matematică ideal

Doina Platon spune că un profesor bun de matematică trebuie să poată transmite informaţia către orice copil. „Trebuie să îşi poată gestiona modul de prezentare şi explicaţia în aşa fel încât fiecare elev să poată înţelege o anumită noţiune. Bineînţeles, trebuie să şi cunoască noţiunile respective din punct de vedere ştiinţific şi să aibă o relaţie strânsă cu elevii, pentru că aceştia trebuie să se simtă ca într-o echipă”, a menţionat aceasta.

Din România în Statele Unite şi Anglia: experienţe şi diferenţe

Experienţa didactică a Doinei Platon s-a extins dincolo de graniţele României. A fost plecată 5 ani în străinătate – 3 ani în Statele Unite ale Americii şi 2 ani în Marea Britanie. S-a întors din anul 2004, iar din 2005 până în 2022 a fost manager de proiect. Astăzi, a adunat 13 ani în învăţământul românesc şi 15-16 ani în managementul de proiecte. Înainte de a pleca în străinătate, a predat 7 ani în învăţămânutul preuniversitar – a fost profesoară la Şcoala Aroneanu şi directoare la Şcoala Dorobanţi din comuna Aroneanu – şi 2 ani în învăţământul universitar. Întreaga poveste de viață a profesoarei o puteți citi în Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related