A murit Ileana Stana Ionescu, una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale

Data:

Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București anunță cu tristețe că astăzi, 30 iunie, actrița Ileana Stana Ionescu a plecat într-o lume mai bună. Cei care vor să aducă un ultim omagiu îndrăgitei actrițe pot merge marți, 2 iulie, la capela Cimitirului Bellu Catolic.

„Ileana Stana Ionescu va rămâne în istoria teatrului românesc, ca una dintre cele mai dăruite actrițe ale generației sale”, a transmis, duminică, Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București.

Citește și: Ungaria – Peter Magyar, garanția unui viitor fără Orban?

Despre Ileana Stana Ionescu

Ileana Stana Ionescu a debutat ca actriță în 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșita, cu rolul Agnes în “Școala femeilor” de Molière.

În anul 1959, a intrat în trupa Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, iar din 1965 a devenit actrița Teatrului Național ”I.L. Caragiale”, pe scena căruia a jucat roluri importante, printre care: Fraulein – „Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu (1977), Hecuba – „Troienele”, Doica – „Medeea” de Seneca în „Trilogia antică”, regia Andrei Şerban (1990), Stăvăroaia – „Iolul şi Ion Anapoda” de G.M. Zamfirescu, regia Ion Cojar (2006), Soacra – „Micul infern” de Mircea Ștefănescu, regia Mircea Cornișteanu (2013).

Citește și: Românca închisă în China se stinge în indiferența autorităților române. „Cum să rămâi indiferent știind că i-au căzut dinții din gură din pricina inaniției?”

„Dumnezeu s-o odihnească, condoleanțe familiei!”, a mai transmis Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București.

„În primul meu rol într-un film am întâlnit-o pe ea, pe Ileana Stana Ionescu. În acea producție, de la redacția de copii a TVR, mai jucau, printre alții, Mihai-Gruia Sandu și Mihaela Teleoaca. Ileana și-a dat seama imediat ca eram varză și a fost alături de mine la fiecare secvență filmată. Era prin ‘97, ‘98… N-o să uit niciodată zâmbetul ei calm și spiritul mereu jovial. O să rămâi mereu în sufletul meu. Dumnezeu s-o odihnească”, a scris, pe Facebook, Horia Brenciu.

„Cortina se trage azi peste încă un nume emblematic al teatrului românesc, ILEANA STANA IONESCU! Am iubit-o, am văzut-o în numeroase roluri la teatru, a fost o inspirație și sunt onorat că am avut-o aproape în multe din emisiunile mele peste ani, inclusiv la TVR 2, în 2018, când, la cei 82 de ani ai săi, își anunța retragerea! Rămas bun!”, a scris, pe Facebook, artistul Fuego.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Facebook Teatrul Național ”I.L.Caragiale” din București

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Justiție secretă prin ștergerea dosarelor de pe portal

Actul de justiție ca serviciu public a devenit tot...

Cum controlează statul directoratul instituțiilor publice

Cum controlează statul directoratul instituțiilor publice. Consiliul de Supraveghere...

Emilia Șercan: „Geoană e însuși Sistemul care controlează România după 1989” | INTERVIU Aktual24

Emilia Șercan: „Geoană e însuși Sistemul care controlează România...