A murit jurnalistul Ioan Ceaușescu, fondatorul Festivalului SIMFEST

Data:

spot_img

Jurnalistul Ioan Ceaușescu, fondatorul și directorul Festivalului de Film și Televiziune SIMFEST, a murit vineri, au anunțat organizatorii festivalului.

“Festivalul Internațional de Film și Televiziune SIMFEST anunță cu mare îndurerare trecerea la cele sfinte a lui Ioan Ceaușescu, creatorul, sufletul și directorul competiției din România care militează pentru profesionalism și pentru libertatea de exprimare a jurnaliștilor și a creatorilor din media și cinematografie. Întreaga echipă SIMFEST este profund îndurerată de vestea tristă a dispariției celui care a pornit acest festival în urmă cu 21 de ediții la Simeria, ulterior mutat la Târgu Mureș, din pasiunea și dragostea pentru producțiile multimedia. După o luptă dificilă cu o boală necruțătoare, Ioan Ceaușescu s-a stins din viață în pace în cursul zilei de vineri, 4 octombrie. La aceste momente dificile, întreaga echipă este alături de familia îndurerată și roagă respectarea intimității acesteia în perioada următoare de grea încercare. Mai multe informații despre funeraliile celui care a fost și va rămâne sufletul SIMFEST vor fi comunicate ulterior”, au transmis reprezentanții SIMFEST.

Citește și: 60 de producţii, calificate în finala Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST

Potrivit organizatorilor festivalului, deoarece tragicul eveniment s-a produs în plină desfășurare a ediției din acest an, programul anunțat pentru aceste zile va merge mai departe așa cum a fost anunțat inițial.

Publicul este așteptat la proiecțiile din cadrul festivalului și la Gala Premiilor SIMFEST  care se va desfășura sâmbătă, 5 octombrie, ora 19:00, la Palatul Culturii.

“Vă invităm să celebrăm în continuare împreună excelența în film și televiziune, așa cum Ioan Ceaușescu a făcut-o pe tot parcursul vieții sale pe care a dedicat-o producțiilor și creatorilor din media și arte vizuale! SIMFEST este cunoscut şi recunoscut internațional,  drept un model atât în privinţa promovării libertăţii de exprimare a creatorilor, cât şi în cea a promovării şi apărării adevăratului și profesionalismului în creația media. Mulţi dintre creatorii premiaţi, de-a lungul anilor, la SIMFEST au excelat ulterior în competiţii internaţionale la Sibiu, Praga, Belgrad, București, Londra, Chișinău sau Tel Aviv. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este mesajul echipei SIMFEST.

Citește și: Procesul de trafic de influență al fostului ministru Bănicioiu s-a închis după prescrierea faptelor. Un judecător a decis închisoare pentru fostul demnitar

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Simfest România / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Evadatul din Arad a fost prins. A fost ajutat de soția lui să fugă | Aktual24

Evadatul din Arad a fost prins. A fost prins...

Fragmente de dronă de origine rusească, descoperite în zona canalului Litcov din Delta Dunării

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că a fost...

”Pensionarul” român oprit pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro este Adriean Videanu | G4Media

Adriean Videanu și soția sa sunt ”pensionarii” români opriți...

60 de producţii, calificate în finala Festivalului Internaţional de Film şi Televiziune SIMFEST

În finala celei de-a 21-a ediţii a Festivalului Internaţional...