A murit Sheila Jackson Lee, reprezentantă a Partidului Democrat în Congres și o susținătoare a drepturilor afro-americane

Data:

spot_img

Sheila Jackson Lee, reprezentantă democrată în Congresul SUA din partea statului Texas, a murit după ce luna trecută a anunțat că are cancer pancreatic și va urma un tratament. Aceasta avea vârsta de 74 de ani, potrivit CNN.

„Astăzi, cu o durere incredibilă pentru pierderea noastră, dar și cu o profundă recunoștință pentru viața pe care a împărtășit-o cu noi, anunțăm decesul reprezentantei Statelor Unite Sheila Jackson Lee din districtul 18 al Congresului din Texas”, a declarat vineri familia acesteia într-un comunicat.

Jackson Lee a anunțat în luna iunie că a fost diagnosticată cu cancer pancreatic. La acel moment, ea a recunoscut că „drumul care urmează nu va fi ușor” și a spus că are „credința că Dumnezeu mă va întări”.

Citește și: Atac masiv cu drone al armatei ucrainene pe teritoriul Rusiei | Aktual24

Sheila Jackson Lee, o luptătoare a drepturilor afro-americanilor

În timpul mandatului său în Congres, Jackson Lee a fost o apărătoare a intereselor progresiste și a afro-americanilor. Ea a fost unul dintre promotorii legislației care a susținut „Juneteenth” ca sărbătoare națională, s-a pronunțat frecvent împotriva brutalității poliției și a pledat pentru o legislație federală care să permită urmărirea penală a comportamentului necorespunzător al poliției, amintind aici de cazul lui George Floyd.

A fost admirată în rândul progresiștilor pentru opoziția sa față de războiul din Irak și a fost un critic dur al fostului președinte Donald Trump. Jackson Lee s-a opus numărătorii voturilor electorale care îl confirmau pe Trump drept câștigător al alegerilor din 2016 și s-a folosit de poziția sa de fiecare dată când a avut ocazia pentru a-i critica pe membrii din cercul lui Donald Trump.

Născută la 12 ianuarie 1950 în Queens, New York, Jackson Lee s-a aflat printre primele femei care au absolvit Universitatea Yale fiind judecător municipal în Houston și consilier municipal înainte de a fi aleasă pentru prima dată să reprezinte Districtul 18 al Congresului din Texas în 1994, învingând un democrat în alegerile primare pentru locul din zona Houston, conform CNN.

Citește și: RROMA Film Festival, un eveniment unic dedicat culturii rome din Balcani, se desfășoară în august în Brașov

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: X / Sheila Jackson Lee)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a lansat un nou atac delirant la adresa europenilor | Aktual24

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a lansat un nou atac...

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...