luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateA primit 200.000 de euro după ce s-a infectat cu stafilococ în...

A primit 200.000 de euro după ce s-a infectat cu stafilococ în spital. I-au scurtat 4,5 cm din picior

* Decizie aspră pentru Spitalul Județean Piatra Neamț. Instituția trebuie să achite unui fost pacient daune morale de 200.000 de euro, motivul fiind că acesta a fost infectat cu stafilococ în timp ce era internat în unitatea medicală.
* Spitalul a susținut că bărbatul a venit cu stafilococul din exterior și a atacat decizia cu apel.
* Este același spital în care, anul trecut, au murit zece pacienți în urma unui incendiu și în care managerii erau schimbați pe bandă rulantă, pe criterii politice.

Accident din cauza unui câine

În septembrie 2015, V.C.G., un muncitor în domeniul construcțiilor de loc dintr-o comună din județul Neamț, a fost victima unui accident de circulație, în timp ce conducea un moped, incidentul fiind provocat de un câine necontrolat de stăpânul său.

Bărbatul în vârstă de 36 de ani a ajuns la spital cu o mână și un picior rupte, suferind două operații. În timpul internării, analizele au arătat că pacientul era infectat cu Staphylococcus aureus. În acțiunea de daune depusă la instanță în 2017, V.C.G. a susținut că a fost externat fără să fi fost vindecat de infecția nosocomială contractată în spital și fără recomandarea unui tratament de specialitate, ceea ce a avut drept consecință că operația ”nu se vindeca, avea dureri și nicio certitudine de vindecare sau de ameliorare”.

De precizat că, în paralel cu procesul de daune, V.C.G. a fost trimis în judecată pentru faptul că la momentul accidentului era băut. A fost condamnat cu suspendare și obligat la ore de muncă în folosul comunității, dar, într-un proces ulterior, a fost scutit de obligația din urmă după ce a demonstrat că, în urma tratamentului inadecvat, are un picior mai scurt cu 4,5 centimetri.

Citește articolul integral în Reporteris

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE