A salvat mii de oameni, în timp ce propria lui gospodărie era inundată. Povestea unui pompier-erou | Viața Liberă

Data:

spot_img

A salvat mii de oameni, în timp ce propria lui gospodărie era inundată. Povestea unui pompier-erou. Printre miile de pompieri care au sărit în ajutorul sinistraților din județul Galați în aceste zile cumplite, a existat și unul aflat în ingrata misiune de a fi, în același timp, salvator și victimă.

Un tânăr militar și-a lăsat casa la Pechea pradă viiturilor și a sărit în sprijinul comunității, cel mai grav afectată de inundațiile care au îngenunchiat județul în noaptea de 13 spre 14 septembrie.

Peste 2.000 de gospodării din Pechea au căzut pradă viiturilor cumplite care au lovit județul în urmă cu zece zile, localitatea fiind cea mai afectată dintre cele 28 lovite de calamitate. Una dintre ele este a unui pompier, George Stoica, pe care viitura din noaptea de 13 spre 14 septembrie l-a aruncat în cea mai dificilă misiune: aceea de salvator și victimă.

Citește și: Statele Unite impun sancțiuni împotriva RT și afiliaților săi pentru implicarea în operațiuni de destabilizare și influențare a alegerilor, inclusiv în Republica Moldova

Mii de oameni au fost salvați

Prins între două fronturi, tânărul servant a dat curs primei chemări, aceea de militar în slujba oamenilor. Alături de colegii săi, cu barca, a înfruntat apa care a năpădit peste Pechea și a salvat mii de oameni, asta în timp ce propria lui gospodărie era inundată. Cum binele făcut se întoarce însă înzecit, în sprijinul lui George au sărit alți salvatori, colegii lui.

Pompierii care au aflat de necazul tânărului lor coleg au venit din timpul liber și au pus umăr de la umăr să îl scoată din nevoie, pentru ca acesta să poată acționa fără griji și mai mari pentru ajutorarea oamenilor și mai năpăstuiți. Și asta nu a fost tot.

Citește și: Orchestra Filarmonicii din Israel, Zubin Mehta, Martha Argerich și Lisa Batiashvili – prezenți la București cu prilejul aniversării a 145 de ani de la acordarea cetățeniei primilor evrei din România

Sprijin pentru salvatorul care a sărit mai întâi ca să-i ajute pe alții la greu a venit și de la Brăila. Părinții și învățătoarea clasei a III-a A de la Școala Gimnazială din municipiul vecin s-au mobilizat exemplar pentru a strânge fonduri în sprijinul lui George, dar și al elevilor din Pechea, ale căror clase au fost devastate de viituri. 

Continuarea în Viața Liberă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iașul și haosul urbanistic din cartierul Smârdan | Reporter de Iași

Iașul și haosul urbanistic din cartierul Smârdan. Pe cele...

Candidatura lui Ilie Bolojan la Parlament. Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează | Bihoreanul

Candidatura lui Ilie Bolojan la Parlament. Susținătorii sunt dezamăgiți,...

O nouă etapă Iohannis | Puterea a Cincea

O nouă etapă Iohannis. Liberalii anunţă că vor să...