A șaptea ediție a TIFF Oradea adună filme românești, cine-concerte și proiecții multipremiate |  Bihoreanul

Data:

spot_img

A șaptea ediție a TIFF Oradea se va desfășura între 27-29 septembrie și va aduna laolată filme românești, cine-concerte și proiecții multipremiate.

Printre atracţiile promise orădenilor se numără proiecţia filmului „Anul Nou care n-a fost”, producţie care tocmai a cules mai multe premii la Festivalul de Film de la Veneţia, şi o seară învăluită în romantism în Piaţa Unirii, unde va fi proiectat celebrul „Breakfast at Tiffany’s”.

Cinefilii sunt aşteptaţi vineri, 27 septembrie, pe covorul roşu, la gala de deschidere a TIFF Oradea.

Citește și: Orchestra Filarmonicii din Israel, Zubin Mehta, Martha Argerich și Lisa Batiashvili – prezenți la București cu prilejul aniversării a 145 de ani de la acordarea cetățeniei primilor evrei din România

Debut cu o selecție de melodii emblematice, pe ritmuri de jazz

Festivalul va debuta la Teatrul de Stat, de la ora 20, cu momentul „Jazz on the Big Screen”, o selecţie de melodii emblematice din filme, pe ritmuri jazz, oferită de Sebastian Burneci Trio.

Figură reprezentativă a jazz-ului românesc, prim trompetist şi solist al Big Band-ului Radio România şi lider al Bucharest Jazz Orchestra, Sebastian Burneci vine cu o abordare muzicală proaspătă şi creativă, care va transforma melodiile celebre din filme în momente dinamice şi emoţionante pentru cinefili şi pasionaţii de jazz deopotrivă.

Concertul va fi urmat de proiecţia „Foştii soţi” (r. Noah Pritzker) despre trei generaţii de bărbaţi din aceeaşi familie, faţă în faţă cu crizele conjugale. Griffin Dunne, Rosanna Arquette şi Richard Benjamin pun în scenă o poveste amuzantă şi emoţionantă despre iubire, familie şi iertare.

Citește și: În disputa MJ-CSM privind transferul datelor sistemului judiciar a câștigat instanța supremă, instituție care nu face parte din proiect

Lista va fi completată cu două cine-concerte

Lista evenimentelor speciale de la TIFF Oradea va fi completată cu două cine-concerte, care vor readuce pe marele ecran farmecul filmelor mute cu acompaniament live.

Astfel, în a doua zi a festivalului, la Filarmonica de Stat Oradea, de la ora 18, cinefilii se vor putea bucura de un „dublu deliciu”: două comedii spumoase de la începutul secolului 20, „Păpuşa” (Die Puppe) şi „Prinţesa stridiilor” (Die Austernprinzessin), ambele ale regizorului german Ernst Lubitsch. Filmele vor prinde viaţă în acompaniamentul Filarmonicii orădene şi prin vocea sopranei Irina Ionescu, sub bagheta dirijoarei Simona Strugaru.

„Păpuşa” este o farsă despre un tânăr timid care încearcă să evite o căsătorie aranjată şi ajunge într-o situaţie amuzantă cu o păpuşă mecanică, iar „Prinţesa stridiilor” spune povestea fiicei unui bogat om de afaceri american, care intră într-o încurcătură romantică ce duce la momente pline de umor şi un final neaşteptat.

Continuarea, în Bihoreanul.ro

Citește și: Cum influențează dronele scena globală și conflictul din Ucraina

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: TIFF Oradea / Facebook)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

FOTO. Localitatea din Botoșani cu gară, dar fără tren de peste trei decenii

De peste 35 de ani, localitatea Drăguşeni din judeţul...

Degustare de toamnă la USV Iași. Cum recunoști cel mai bun strugure de masă | Ziarul de Iași

Vineri, la Universitatea de Științele Vieții din Iași (USV...