A8 Moțca-Ungheni, un pas mai aproape de realizare | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

A8 Moțca-Ungheni, un pas mai aproape de realizare. „Suntem pregătiți să o preluăm la CNIR”, se arată hotărât Cătălin Urtoi, dar recunoaște că mai are de așteptat încă cel puțin o lună.

Cu câteva săptămâni înainte de alegerile generale, cresc și tensiunea, dar și presiunea pentru A8, proiectul care se conturează de mai mulți ani, dar care încă nu a devenit nicăieri șantier de-a lungul traseului de peste 300 km.

Citește și: Microhidrocentralele care seacă cursurile de apă și distrug zonele protejate sunt subvenționate de stat. Ce politicieni sunt implicați INFOGRAFIC

Într-un dialog purtat în Studioul TV al „Ziarului de Iași”, Cătălin Urtoi, președintele Consiliului de Administrație al noii Companii Naționale de Investiții Rutiere, a trecut în revistă stadiul fiecărui lot de pe A8 și a făcut câteva estimări ale termenelor de finalizare.

„Suntem pregătiți să o preluăm la CNIR”

Astfel, dacă sectorul montan este deja pe direcție – cu două contracte atribuite, cele pentru capete, cu alte două contracte în așteptarea evaluării ofertelor și cu cele patru loturi din mijloc în curs de intrare, pe rând, în procedură de licitație – sectorul ieșean încă este incert într-o oarecare măsură.

Într-un termen de 30 de zile de la emiterea hotărârii de guvern, așteptată pentru sfârșitul lunii octombrie, CNAIR trebuie să predea segmentul Moțca-Ungheni către CNIR. Va tergiversa Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere acest transfer?

Citește și: Clădiri construite ilegal la Mamaia Nord – cu până la cinci etaje peste limita legală. Cum a fost posibil. INFOGRAFIC cu proiectele și dezvoltatorii

Dintre cele șapte proiecte de investiții menționate într-un ordin din martie al ministrului Transporturilor, doar unul sau două au „plecat” de la CNAIR către noua companie, iar Cătălin Urtoi se teme că și partea ieșeană a Autostrăzii Unirii va mai fi ținută în loc. „Suntem pregătiți să o preluăm la CNIR”, a subliniat el.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Aplicația E-Muscel pentru reclamații online. De ce sunt nemulțumiți locuitorii orașului | Argeșul Online

Aplicația E-Muscel pentru reclamații online. De ce sunt nemulțumiți...

19 percheziții domiciliare și 14 persoane reținute în mai multe județe din țară | Gazeta de Dimineață

19 percheziții domiciliare și 14 inculpați reținuți, într-un dosar...

Traficul rutier a fost închis în centrul orașului Slatina pentru organizarea „Zilelor Recoltei” | Reporter24

Traficul rutier a fost închis în centrul orașului, Bulevardul...

Jocurile piramidale și pericolul din mediul online. Cum acționează infractorii | Átlátszó Erdély

Jocurile piramidale și pericolul din mediul online. Acest articol...