duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterAbuz de putere: Salubris a falsificat calificativul unui angajat ca să-l poată...

Abuz de putere: Salubris a falsificat calificativul unui angajat ca să-l poată da afară. Procurorii anchetează falsul

Un fost angajat al Salubris SA, firma de salubritate a Consiliului Local Iași, și-a dat în judecată angajatorul pentru că aceasta i-ar fi atașat la dosar o fișă de evaluare falsificată, cu un calificativ mai slab decât cel primit inițial.
Acesta a prezentat probe în instanță și judecătorii au trimis totul la Parchetul de pe lângă Judecătorie, ca să fie cercetat falsul. Omul cere și daune: 50.000 de lei pentru înlocuirea calificativului inițial cu un altul – „nesatisfăcător” și încă 50.000 de lei pentru că a fost discriminat în raport cu alți șoferi care au primit calificativ „satisfăcător”, desi, susține el, s-au răsturnat cu mașinile și le-au distrus.

Calificativul inițial: „bine”

Vasile Cioclu, fost angajat pe un post de șofer de mașină de gunoi la Salubris SA, a primit evaluarea din partea fostului său șef direct, Constantin Poncu, în ianuarie. Pe fișa de evaluare, acesta a notat calificativul „bine”. În aceeași lună, după ce a depus fișele de evaluare, Poncu a intrat în concediu, iar la finalul lunii a primit decizia de pensionare, lucru care a devenit efectiv în luna următoare.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE