Accident aviatic pe aeroportul Kathmandu din Nepal. Optsprezece persoane au murit iar căpitanul supraviețuiește miraculos

Data:

spot_img

Accident aviatic pe aeroportul Kathmandu din Nepal, unde un avion de pasageri de mici dimensiuni, aparținând Saurya Airlines din Nepal, s-a prăbușit, luând foc în timp ce decola, miercuri, din capitala Kathmandu, pierzându-și viața 18 persoane aflate la bord și lăsând un singur supraviețuitor, căpitanul, conform Reuters.

„Doar căpitanul a fost salvat în viață și primește tratament la un spital”, a declarat Tej Bahadur Poudyal, purtător de cuvânt al Aeroportului Internațional Tribhuvan din Kathmandu.

Avionul cu 50 de locuri, la bordul căruia se aflau doi membri ai echipajului și 17 tehnicieni, se îndrepta spre noul aeroport din Nepal, Pokhara, care este dotat cu hangare pentru întreținerea aeronavelor, în vederea efectuării întreținerii periodice, au declarat oficialii. 18 dintre cei aflați la bordul aeronavei CRJ-200 erau cetățeni nepalezi, unul singur fiind din Yemen.

Citește și: Premieră pentru Statele Unite după 5 decenii. Primele alegeri fără Bush, Clinton și Biden la Casa Albă

„La scurt timp după decolare aeronava a virat spre dreapta și s-a prăbușit pe partea de est a pistei”, a declarat Autoritatea Aviației Civile din Nepal, într-o declarație.

Accidentul a atras din nou atenția asupra slabei performanțe în materie de siguranță aeriană a națiunii himalayene sărace și fără ieșire la mare, situată între India și China și care depinde în mare măsură de conectivitatea aeriană din cauza rețelei sale rutiere limitate.

Prim-ministrul Nepalului, K.P. Sharma Oli, a vizitat locul accidentului și a cerut oamenilor „să fie răbdători”, într-o postare pe rețelele de socializare, fără a oferi detalii.

O reuniune de urgență a cabinetului a fost convocată pentru a forma un grup care să investigheze incidentul, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, conform Reuters.

Citește și: Hillary Clinton anunță oficial că o susține pe Kamala Harris în cursa pentru Casa Albă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursă foto: Pixabay.com

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a demisionat din funcție

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, și-a dat...

Ce trebuie să învețe Ucraina din cazul Transnistriei  | Deutsche Welle 

Ce trebuie să învețe Ucraina din cazul Transnistriei. Primul...