Acordul de Parteneriat 2021-2027 dintre Comisia Europeană şi România, semnat. Peste 31 de miliarde de euro

Data:

Acordul de Parteneriat 2021-2027 dintre Comisia Europeană şi România a fost semnat, miercuri, la Alba Iulia, de comisarul european pentru Coeziune şi Reforme, Elisa Ferreira, prim-ministrul Nicolae Ciucă şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

„Acordul de parteneriat al României cu Uniunea Europeană pentru perioada 2021-2027, pe care tocmai ce l-am semnat, reprezintă un pas important pentru dezvoltarea unor proiecte care corespund atât obiectivelor de politici europene, cât şi obiectivelor de politici naţionale pentru dezvoltarea României.

Şi, sigur, sunt de asemenea avute în vedere soluţionarea provocărilor curente cu care ne confruntăm pe scena economică, geopolitică şi socială”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, citat de Agerpres.

Premierul a spus că „politica de coeziune reprezintă principalul instrument prin care se diminuează diferenţele de dezvoltare dintre regiunile noastre şi trebuie să rămână prioritară până când disparităţile de dezvoltare vor fi corectate”.

Citește și: Preşedinţia cehă a Consiliului UE cere o decizie favorabilă în acest an pentru aderarea României şi a Bulgariei la Schengen

„Concret, acest nou parteneriat aduce un program de aproximativ 45 de miliarde de euro, din care aproximativ 31 de miliarde sunt fonduri europene, iar 14 miliarde sunt fonduri naţionale. Banii vor fi alocaţi pentru a dezvolta infrastructura de transport, din domeniul sănătăţii, dezvoltare durabilă, dezvoltare inteligentă şi digitalizare, desigur programele de educaţie, locuri de muncă, incluziune şi demnitate socială”, a adăugat premierul.

Premierul a evidenţiat modul de cooperare cu Comisia Europeană, la nivelul autorităţilor locale şi naţionale, menţionând că Alba Iulia s-a modernizat cu cele 300 milioane de euro de la Uniunea Europenă, investiţi pentru „a pune în valoare tot ceea ce reprezintă istoria locului, istoria naţională”.

Citește și: Parlamentul European solicită ca răspunsul UE să se concentreze asupra celor mai vulnerabili

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Guvernul României)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale peste cel mai mare han din București

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale...

3 moduri în care porți purta rochiile din voal

3 moduri în care porți purta rochiile din voal

Cine-l poate bate pe Nicușor Dan

Cine-l poate bate pe Nicușor Dan? Cine va deconta...