Acțiuni pe linia combaterii traficului de copii: 388 de arestări în toată Europa

Data:

Peste 60 de minori au fost identificați drept potențiale victime ale traficului de persoane în zilele de acțiune comună Europol. Practic, Portugalia, Spania și Regatul Unit au coordonat o zi de acțiune comună la nivel european care vizează traficul de copii.

Operațiunea, susținută și de Frontex, a avut loc între 5 și 11 octombrie 2020 și a implicat 12 țări (Austria, Belgia, Croația, Cipru, Germania, Lituania, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Țările de Jos și Regatul Unit). La acțiunea comună au participat o gamă largă de autorități de aplicare a legii, inclusiv poliție, agenții de imigrare și controlul frontierelor, poliție de transport, asistență socială și servicii de protecție a copilului și inspectorate de muncă.

Acțiunile au condus la 388 de arestări, 19 suspecți suplimentari identificați și 40 de noi investigații inițiate.

În general, au fost identificate 249 de potențiale victime ale traficului de persoane, dintre care 61 au fost confirmate a fi minori, iar vârsta de 107 victime nu a fost încă stabilită. Autoritățile naționale implicate s-au concentrat asupra punctelor de trecere a frontierei și a principalelor noduri de transport pentru a identifica potențialele victime și suspecții de trafic de persoane.

Fiecare țară a adaptat activitățile în funcție de formele de trafic de copii prevalente la nivel național. În acest timp, în România, președintele țării a promulgat o lege care favorizează, în fapt, traficanții de copii și este absolut necesar să ne întrebăm de ce a făcut Iohannis acest lucru…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: