Active rusești de 5,75 miliarde de franci elveţieni, blocate de către Elveția, în urma sancţiunilor internaţionale / Suma ar putea crește zilele următoare

Data:

Elveţia a blocat active ruseşti de circa 5,75 miliarde de franci elveţieni, în urma sancţiunilor internaţionale împotriva Rusiei, iar această sumă va creşte probabil, a declarat joi un oficial guvernamental, transmite News.ro, care citează Reuters.

„Astăzi, pentru prima dată, vă pot oferi un indiciu asupra alorii fondurilor îngheţate. Până în prezent, SECO a fost notificată cu privire la fonduri şi active în valoare totală de aproximativ 5,75 miliarde de franci elveţieni”, a declarat Erwin Bollinger, un înalt oficial la Agenţia Secretariatului pentru Afaceri Economice (SECO), care supraveghează sancţiunile.

Activele blocate includ o serie de proprietăţi din cantoane care au servit drept staţiuni turistice, a declarat el într-o conferinţă de presă la Berna.

SECO a refuzat până acum să estimeze amploarea activelor îngheţate sau care ar putea fi supuse sancţiunilor, de când ţara neutră a început să adopte sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei în urma invaziei sale în Ucraina.

”Suma menţionată, care depăşeşte cu mult 5 miliarde de franci, se referă la un moment în timp. Odată cu venirea altor informaţii şi posibilele adăugări la listele de sancţiuni ale UE, pe care şi Elveţia le-ar aplica, este probabil că ceastă sumă va creşte şi mai mult”, a menţionat Bollinger, titrează G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...