Activele Elnav,cumpărate de un producător de containere. Fosta fabrică gălățeană de elice va deveni istorie

Elnav, întreprinderea gălățeană care producea cândva elice pentru industria navală (cu numele de INETOF, înainte de 1989), devine încet-încet istorie. Intrată în faliment la câțiva ani după ce a fost preluată de afaceristul Corneliu Mangalea, de Elnav s-a ales praful. Terenul de circa nouă hectare al societății a fost cumpărat, recent, de firma gălățeană Palmex, lider național în producția de containere. Valoarea tranzacției a fost de aproximativ două milioane de euro, fără TVA.

O mare parte din activele Elnav, incluzând un teren de 8-9 ha (din care 3 ha, suprafață construită) au fost cumpărate, în decembrie, de producătorul de containere Palmex, prin Credit Europe Bank, ne-a declarat Florin Palade, administratorul unic al Palmex.

“Am făcut această achiziție pentru a ne mări capacitatea de producție, vrem să ieșim și pe export în Vest. Este o locație destul de mare și toată producția o vom muta aici, probabil că până la sfârșitul anului, în condițiile în care în ultimii ani am fost numai în chirii”, ne-a spus Florin Palade.

Business de familie, Palmex produce containere de diverse tipuri: pentru organizare de șantier, tip birou, locuințe modulare, containere tehnice etc. Este lider național în acest domeniu, al construcției de containere.

“Am avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 10 milioane de euro (fără TVA), mai mare decât în anul precedent. Luna trecută aveam 131 de angajați și urmează să aducem și 80-90 de muncitori străini non-UE, mai exact din Tadjikistan: sudori, lăcătuși, instalatori”.

Citește articolul complet pe viata-libera.ro

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.