duminică, 26 septembrie 2021
AcasăLa ziActualitateActorul Bebe Cotimanis rămâne la conducerea Teatrului ,,Alexandru Davila” din Pitești. Ce...

Actorul Bebe Cotimanis rămâne la conducerea Teatrului ,,Alexandru Davila” din Pitești. Ce lecție a primit CJ Argeș

Constantin (Bebe) Cotimanis rămâne, momentan, la conducerea Teatrului ,,Alexandru Davila” din Pitești. După ce o petiție online a generat un val de susținere pentru actorul care încearcă să schimbe metehnele instituției de cultură, mai de voie, mai de nevoie, conducerea Consiliului Judeţean Argeş a anunţat că i-a prelungit mandatul cu încă 60 de zile.

Nu e generozitate, ci un fel de presiune a opiniei publice, după zvonurile potrivit cărora Constantin Cotimanis, managerul interimar al Teatrului ,,Alexandru Davila”, ar urma să fie înlocuit cu o altă persoană agreată de conducerea Consiliului Judeţean Argeş. O perspectivă care i-a determinat pe angajaţii teatrului să trimită memorii către CJ Argeş şi Ministerul Culturii, cerând ca actorul să rămână în continuare în funcţie.

Conducerea Consiliului Județean Argeș s-a întâlnit miercuri cu o parte dintre actorii Teatrului “Al. Davila” și cu managerul Cotimanis, în prezența reprezentanților presei locale.

“Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Ion Mînzînă, a anunţat că a semnat decizia de numire la conducerea Teatrului Davila a actorului Constantin Cotimanis pentru încă 60 de zile. În plus, vicepreşedintele Adrian Dumitru Bughiu a precizat că în acest timp se vor face toate procedurile pentru scoaterea la concurs a postului de manager al teatrului, prin transparenţă totală”, precizează un comunicat transmis de CJ Argeş.

# “Orice instituție cu o conducere normală la cap ar face orice să păstreze alături un astfel de om”

Decizia vine pe fondul spiritelor încinse și în contextul unui val de antipatie cu care s-au ales oficialii județului după petiţia online care a circulat în aceste zile pe Facebook, domolită printr-o atitudine oarecum surprinzătoare a conducerii CJ Argeş, care a ajuns să semneze, la rândul ei, pentru susţinerea actorului.

Iată ce se arată în petiția care circulă online:

Faptul că un actor și un OM de valoarea lui Constantin (Bebe) Cotimanis a venit la Teatrul ,,Alexandru Davila” din Pitești este cel mai bun lucru care s-a întâmplat acestei instituții în ultimii 31 de ani. A preluat mandatul în plină pandemie și, chiar și în aceste condiții, a reușit să readucă publicul în sală, aproape toate spectacolele fiind sold out. Mai mult, pentru prima oară teatrul piteștean a fost vizibil și la nivel național, intrând în vizorul criticilor de specialitate.

Orice instituție cu o conducere normală la cap ar face orice să păstreze alături un astfel de om, cu atât mai mult cu cât și-l doresc și argeșenii, și angajații. Bebe Cotimanis este iubit, respectat și admirat de toată lumea, mai puțin de conducerea PSD a Consiliului Județean Argeș care intenționează să-l înlocuiască din funcție. De ce? Pentru că la teatru este… ,,prea multă boemie” și, probabil, pentru că la conducerea sa nu se află o persoană loială partidului, care să execute directivele unor funcționărași vremelnici.
„Teatrul înseamnă boemie, nu boierie. Lumea nu mai vine la încă o mizerie după ce trăieşte deja o mizerie afară. Lumea vine la teatru ca să simtă ceva. Iar actorii vin cu bucurie să lucreze.” este convingerea lui Bebe Cotimanis.

Angajații teatrului au înaintat tuturor instituțiilor un memoriu în care cer ca Bebe Cotimanis să rămână manager, mai ales că alternativele pe care se zvonește că le-ar avea mai-marii și mai-tarii de la Consiliul Județean sunt de-a dreptul revoltătoare.
,,Domnul Constantin Cotimanis este nu numai un artist desăvârșit, recunoscut la nivel național și internațional, însă calitatea sa de manager al Teatrului ”Alexandru Davila” Pitești ne onorează și ne motivează actul artistic la cel mai înalt nivel. Atmosfera de lucru creată este aceea pe care oricare angajat al teatrului o așteaptă și o dorește de la un adevărat lider. Faptul că este prezent și muncește cot la cot cu artiștii este un exemplu nu doar pentru cei prezenți pe scenă, ci pentru tot personalul teatrului.” se precizează în memoriu.

Noi, piteștenii, noi argeșenii, ne alăturăm angajaților Teatrului ,,Alexandru Davila” și vrem ca Bebe Cotimanis să rămână manager! Le reamintim autorităților publice faptul că ele ne servesc pe noi, nu noi pe ele, și le punem în vedere că lucrurile nu vor rămâne așa dacă vor alege să înlăture de la conducerea instituției un OM a cărui prezență ne onorează pe toți. Cerem consilierilor județeni ai PSD, care au majoritatea în Consiliul Județean Argeș, să aibă în vedere că interesul public este mai important decât interesul de partid și să nu dea curs intenției conducerii CJ Argeș de a-l înlocui din funcție pe Bebe Cotimanis!

Teatrul este al nostru, al argeșenilor, nu al politicienilor!
Semnează dacă și tu dacă vrei ca Bebe Cotimanis, OMUL și ARTISTUL pe care toți îl iubesc, să rămână manager la Teatrul ,,Alexandru Davila”.

Cert e că, în contextul valurilor create de această petiție și a discuțiilor de astăzi, actorul nu va pleca (încă) de la conducerea Teatrului Alexandru Davila. CJ avertizează indirect că-l va monitoriza îndeaproape.

“Modul în care vor fi alocați și cheltuiți banii în acest an va fi atent analizat. Cu toate acestea, conducerea Consiliului Județean Argeș a dat asigurări că va depune toate eforturile ca, și în 2021, angajații Teatrului Al. Davila să poată avea asigurate locurile de muncă”, se mai arată în anunţul CJ referitor la prelungirea mandatului lui Constantin Cotimanis la şefia Teatrului “Alexandru Davila”.

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE