Actorul Niculae Urs ne invită să susţinem, împreună, Campania UNITER Artiştii pentru Artişti

Data:

spot_img

Actorul Niculae Urs, protagonistul spectacolului Caragiale altfel – One-man show pe care-l susţine la Teatrul Naţional din Bucureşti (ce-i poartă numele marelui scriitor!) – a decis să doneze onorariul – ce-l va primi pentru următoarele 3 reprezentaţii – Campaniei Naţionale „Artiştii pentru Artişti”, a 19-a ediție, organizată de UNITER.

Veţi descoperi un Caragiale altfel, dacă veniţi la una din reprezentaţiile lunii martie, în data de 12 sau 26 martie, de la ora 19.00, la Sala Media.

În recitalul său, Niculae Urs propune un portret mozaicat, dificil de prins şi de fixat într-un tipar anume al marelui dramaturg: spirit necruţător, certat cu romantismul dar prieten cu Eminescu, Delavrancea sau Ibrăileanu…

Un one-man show inedit în care Caragiale este prezent nu doar în calitate de autor, ci și ca personaj al propriilor scrieri, întruchipat pe scenă de un actor care îi seamănă izbitor!

„Scrisul, mă băieți, e meseria cea mai grea din lume – zicea nenea Iancu, evocat de Cincinat Pavelescu. Numai la noi se improvizează toți scriitori și miniștri. În orice frază trebuie să găsești numai cuvântul care trebuie. Și cuvântul acela e numai unul singur. Dacă nu l-ai găsit ești un caraghios”.

Mai multe detalii despre lucrul la recitalul atractiv şi educativ Caragiale altfel, care se adresează unui public divers, puteţi citi în interviul pe care actorul l-a acordat pentru Blogul TNB.

După ce l-a dramatizat pe Cehov (a impresionat cu dramatizările „Măscăriciul”, jucând alături de Horaţiu Mălăele, la Teatrul Bulandra, şi „Momâia” – un recital susţinut la Teatrul Nottara, dar şi pe alte scene), actorul Niculae Urs a ajuns și la… Caragiale. A cercetat cu minuţiozitate de arheolog nu doar piesele de teatru, proza sau corespondența berlineză, ci şi apariţii editoriale rare, până când a simțit că el însuși „devine” Caragiale.

Poftim de vezi! – unul din următoarele spectacole Caragiale altfel programate în perioada indicată de UNITER (15 martie – 15 aprilie 2023) şi contribuie astfel printr-un gest nobil, sub semnul solidarității teatrale, de ajutorare a celor aflaţi în suferinţă, artişti care ne-au încântat copilăria, adolescenţa, tinereţea… şi ne însoţesc şi astăzi, chiar dacă s-au retras din scenă, din lumina reflectoarelor. Lumina din sufletele lor rămâne aproape de noi.

Biletele se pot procura de la Casa de bilete a TNB, precum şi online, pe Bilet.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cult Research: „Viitorul copiilor în votul părinților”

Studiul „Viitorul copiilor în votul părinților” a fost realizat...

Cum votează românii și care sunt prioritățile lor la urne

Cum votează românii și care sunt prioritățile lor la...