Acuzat de mită, şeful Vămii Iaşi a sperat degeaba: Curtea de Apel l-a repus în arest la domiciliu

Data:

Şeful Biroului Vamal de Frontieră rămâne consemnat la domiciliu. Magistraţii Curţii de Apel au întors soluţia dată luni de colegii lor din cadrul Tribunalului care consideraseră că Dănuţ Bolohan poate fi cercetat în continuare în stare de libertate. 

Ei au apreciat că Bolohan, alături de un alt angajat al Biroului Vamal, Cristian Timofte, şi de omul de afaceri Sebastian Forin Ifrim, trebuie să rămână în arest la domiciliu timp de o lună. De asemenea, magistraţii Curţii de Apel au dispus prelungirea termenului până la care o angajată a Biroului Vamal, Simona Andreica şi administratorul; SC Elams Express SRL, Iulian Culipei urmează să rămână sub control judiciar. În loc de o lună, termenul de control va fi de 60 de zile.

Bolohan, alături de Andreica, Timofte şi un alt angajat al Biroului Vamal, Cristinel Tîrnovanu, au fost acuzaţi de procurorii DNA că începând din ianuarie anul trecut, ar fi luat mită pentru a favoriza mai multe firme ce importau produse textile, încălţăminte tip sport şi parfumuri contrafăcute din Turcia. Controlul vamal al camioanelor ce introduceau produsele în ţară era făcut doar formal, pe documente, fără a fi verificată şi încărcătura. În acest mod, se introduceau în România cantităţi mult mai mari de produse decât cele declarate în acte. Pentru fiecare camion intrat în vamă, funcţionarii încasau o mită în valoare de aproximativ 300 de dolari. În total, vameşii ar fi primit o sumă de 24.500 dolari. De cealaltă parte, statul ar fi pierdut 58 milioane lei prin neplata taxelor vamale la nivelul corect. Sebastian Ifrim şi Iulian Culipei sunt acuzaţi de dare de mită, titrează Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related