Acuzat de proxenetism, „Pinocchio” a fost eliberat. Justificarea invocată | De Brăila

Data:

spot_img

Acuzat de proxenetism, „Pinocchio” a fost eliberat. Justificarea invocată: „Nu prezintă un pericol concret pentru ordinea publică. Aceste presupuse infracţiuni au fost comise în urmă cu un an”.

Reținut pentru 24 de ore și, ulterior, arestat preventiv prin decizia Judecătoriei Brăila, Ionuț Popa, zis „Pinocchio” , acuzat de proxenetism și conducerea sub influența substanțelor psihoactive, a stat doar câteva zile în spatele gratiilor. 

Mai exact, de pe 14 mai până pe 17 mai – atunci când Tribunalul Brăila i-a admis bărbatului contestația și a dispus măsura controlului judiciar.

Citește și: Dominic Fritz: „Trebuie să fim sinceri cu oamenii că nu putem face magie, nu putem promite orice” | INTERVIU

Potrivit procurorului de caz, care a cerut arestarea preventivă, Popa, începând cu anul 2018 și până în anul 2023, ar fi determinat și înlesnit practicarea prostituției de către o tânără de 23 de ani în diferite state europene. 

Totodată, anul trecut, individul ar fi folosit violențe verbale pentru a o determina să continue practicarea prostituției, obțînând în toată perioada foloase patrimoniale de pe urma acestei activități.

Procurorul îi mai aduce o acuzație lui „Pinocchio”: la sfârșitul lunii trecute, mai exact pe 29 aprilie 2023, ar fi condus autoturismul pe drumurile publice din municipiul Brăila în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Nu consideră că „Pinocchio” e un pericol public

DEBRAILA.ro vă prezintă în exclusivitate motive pentru care judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Brăila a desființat încheierea Judecătoriei Brăila și l-a pus în libertate pe „Pinocchio”.

Citește și: Legionarii Moța și Marin comemorați în Spania, la 87 de ani de la moartea lor. Monumentul dedicat nu a putut fi demolat

Ionuț Popa a contestat hotărârea Judecătoriei Brăila de a-l trimite în spatele gratiilor, iar instanța superioară, respectiv Tribunalul Brăila, a decis că „măsura controlului judiciar este suficientă şi proporţională cu gravitatea acuzaţiei şi necesară pentru realizarea scopului urmărit”.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Brăila a apreciat faptul că infracțiunile de care este acuzat „Pinocchio” ar fi fost comise în urmă cu un an de zile, iar „pericolul public pe care l-ar fi prezentat lăsarea în libertate a inculpatului la momentul respectiv a fost estompat prin trecerea acestui interval mare de timp.”

Continuarea în De Brăila

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: debraila.ro)

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related