Acuzat de trafic și cumpărare de influență, un primar din Caraș-Severin a reușit să scape de dosarul DNA. Argumentele avocaților | Express de Banat

Data:

spot_img

Acuzat de trafic și cumpărare de influență, un primar din Caraș-Severin a reușit să scape de dosarul DNA. Argumentele avocaților.

Tribunalul Caraș-Severin a desființat rechizitoriul DNA prin care primarul comunei Măureni și omul de afaceri Ianco Zifceak fuseseră trimiși în judecată într-un dosar de trafic și cumpărare de influență.

Instanța a reţinut ca fiind întemeiate criticile aduse de avocații celor doi rechizitoriului DNA și a stabilit, în cameră preliminară, neregularitatea actului de sesizare. Mai exact, că acesta nu este suficient de clar pentru a stabili obiectul şi limitele judecăţii.

Citește și: Statele Unite impun sancțiuni împotriva RT și afiliaților săi pentru implicarea în operațiuni de destabilizare și influențare a alegerilor, inclusiv în Republica Moldova

Totodată, Tribunalul Caraș-Severin a constatat nulitatea absolută a înregistrărilor efectuate prin intermediul colaboratorului sub acoperire prin folosirea de dispozitive tehnice pentru a obţine fotografii sau înregistrări audio şi video, obținute în lipsa unui mandat de supraveghere tehnică, așa cum obligă Codul de procedură penală.

Judecătorul a stabilit că DNA s-a grăbit

Prin actul de sesizare a instanţei, DNA arată că omul de afaceri i-a promis 5% din valoarea contractului din anul 2019 privind refacerea și modernizarea drumului comunal calamitat DC 83A Șoșdea – limita județului Timiș primarului comunei Măureni, Brian Filimon. Pe motiv că acesta desemna comisia de recepţie a lucrărilor şi decidea aprobarea plăţilor. DNA mai spune că edilul ar fi primit o parte din suma promisă chiar înainte de data atribuirii contractului de execuţie, deși acesta fusese câștigat de o altă firmă decât cea a lui Zifceak.

S-a ajuns la formularea acuzațiilor de trafic și cumpărare de influență după denunțul formulat în ianuarie 2020 de un alt om de afaceri, Valentin Armașu.

Citește și: Lia Savonea și Mihail Udroiu de la ÎCCJ au decis restituirea la Parchet a dosarului Revoluției, în care este judecat Ion Iliescu

Numai că, în fața instanței, apărătorii lui Filimon și Zifceak au prezentat o serie întreagă de motive pentru care cei doi n-ar fi trebuit să ajungă în sala de judecată. Iar judecătorul de cameră preliminară le-a dat dreptate, stabilind că DNA s-a grăbit atunci când i-a inculpat.

În primul rând, Tribunalului i s-a cerut să constate că rechizitoriul DNA este neclar sub aspectul acuzațiilor concret aduse lui Filimon și lui Zifceak, că acesta cuprinde o descriere bazată pe depoziția unui martor-denuntător a cărui probitate și calitate morală sunt serios îndoielnice. Și, într-adevăr, nu se precizează niciunde nici momentul, nici locul, absolut nimic despre vreo sumă de bani pe care primarul Filimon ar fi primit-o de la omul de afaceri.

Continuarea în Express de Banat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: expressdebanat.ro)

spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O nouă etapă Iohannis | Puterea a Cincea

O nouă etapă Iohannis. Liberalii anunţă că vor să...

O grupare de infractori exploatează slăbiciunile vârstnicilor. Cum acționează aceștia  | De Brăila

O grupare de infractori exploatează slăbiciunile vârstnicilor. DEBRAILA.ro a...

USR Timiș și-a ales candidații pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie

Cătălin Drulă, fost președinte al USR și deputat de...