sâmbătă, 31 iulie 2021
AcasăNewsletterAcuzații de nepotism la PNL Iași. Angajați sau avansați în funcții la...

Acuzații de nepotism la PNL Iași. Angajați sau avansați în funcții la stat. Cum se apără Alexe și Chirica

La Iași, anunțul rezultatelor la alegerile locale și cele parlamentare a fost startul unei campanii de angajări sau avansări pe linie de partid. Câștigători ai funcțiilor de primar, respectiv președinte al Consilului Județean (CJ), Mihai Chirica și Costel Alexe sunt acuzați de filiala locală a USR că au angajat pe criterii clientelare administratorul public al Municipiului Iași (cumătru al primarului), managerul public al Județului (un liberal fost administrator al unei firme a lui Alexe) sau au influențat decisiv alegerea ca vicepreședinte al CJ a finului lui Alexe, precum și angajarea la Palatul Culturii a soției acestuia din urmă și a unui șef de la organizația de tineret a PNL Iași.

Trei dintre angajările care au stârnit vâlvă în mediul politic local au avut loc în această săptămână. Andrei Cazacu, care, în decembrie 2020, fusese numit președinte al Administrației Fondului pentru Mediu, a fost schimbat din funcție de noua conducere a Ministerului Mediului și, întors acasă, a devenit manager public al Județului Iași, funcție vacantă până acum.

Numirea într-un astfel de post se face fără concurs, prin dispoziție a șefului instituției. 

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE