Acuzații de ucidere din culpă a unui mic sportiv. Dosar trimis în judecată

Data:

La un an de la tragedia în urma căreia un copil a murit pe Stadionul „Dunărea”, după ce a fost strivit de o placă de beton desprinsă dintr-un gard, procurorii au ajuns cu dosarul la Tribunalul Galați.

Acuzațiile menționate în rechizitoriu sunt îndreptate împotriva Fundației Sportul Gălățean, ca persoană juridică, președintelui acesteia de la acea vreme, Florin Mirea, împotriva lui Ovidiu Mangu, antrenorul echipei din care făcea parte copilul ucis și a lui Tiberiu Grosu, organizatorul competiției. Toți au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă.

Din probele administrate de procurori, în baza cărora au fost formulate acuzațiile și s-a dispus trimiterea în judecată, a rezultat că „persoana juridică Fundația Sportul Gălățean nu a respectat măsurile de prevedere pentru desfășurarea unei activităţi, respectiv, turneul de fotbal <<Cupa Iepurașului>>, punând, în perioada 23 aprilie 2021 – 24 aprilie 2021, la dispoziția A.C.S.S. Galaţi (în baza unui protocol încheiat anterior), în vederea folosirii cu titlu gratuit, Stadionul <<Dunărea 2>>, proprietatea municipiului Galaţi, pe care îl administra, împrejmuit cu gard de beton, din care lipsea o placă, iar din cauza acestui fapt s-a creat un spaţiu într-o porţiune din gard, în partea inferioară, prin care la data de 24 aprilie 2021 un minor, care a participat la competiţia sportivă menţionată, a încercat să iasă în exteriorul stadionului pentru a-şi satisface nevoile fiziologice, context în care două plăci de beton situate în partea superioară a porţiunii de gard din care lipsea o placă de beton s-au pus în mişcare şi l-au surprins, provocându-i leziuni traumatice care i-au cauzat decesul”.

Continuarea în VIAȚA LIBERĂ.

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită | Crișana

Inspector șef adjunct al ITM Bihor, trimis în judecată...

Flagelul care afectează milioane de vieți | The Epoch Times-Romania

Flagelul care afectează milioane de vieți a fost discutat...

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură | Puterea a cincea

Expoziția-muzeu Triaj: educație prin cultură, reprezintă o versiune reinterpretată a...

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale bogate | Gazeta de Dimineață

Un primar fără casă locuiește în vila soacrei sale...