Acuzații grave aduse unui comisar din Iași. Motivul pentru care expertiza se lasă așteptată | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Acuzații grave aduse unui comisar din Iași. Motivul pentru care expertiza se lasă așteptată, deși a trecut aproape un an de la evenimentul nefericit, în care un om și-a pierdut viața.

A trecut aproape un an de zile de când comisarul Vasile Zacornea a intrat în rândul oamenilor certați cu legea.

Acesta este suspectat că a trecut cu mașina peste un om beat care dormea pe un drum din Holboca și că ar fi fugit de la locul accidentului.

Apoi și-ar fi spălat liniștit autoturismul, la spălătoria lui Gheorghe Cheșcu de lângă Green Park. Rudele mortului au de așteptat să se facă dreptate.

Autoritățile se mișcă încet. Expertiza va fi gata în iunie 2025

Între timp, Zacornea încearcă de toate; ultima dată a întrebat autoritățile dacă drumul de pământ pe care a avut loc accidentul mortal este considerat a fi public. Iar răspunsul pare că l-a dezamăgit.

Citește și: Sentința prin care a fost condamnat Dan Voiculescu, suspendată de instanță. Mogulul ar putea scăpa și de plata prejudiciului

Avocații și rudele omului care a murit călcat de mașina de teren a comisarului de poliție Vasile Zacornea probabil că ar trebui să-și mai tempereze dorința spre înfăptuirea actului de dreptate.

Asta deoarece autoritățile se mișcă extrem de încet. Deși a trecut un an de la tragedie, expertiza care ar trebui să de un impuls major cazului se lasă așteptată.

Reprezentanții rudelor mortului au cerut inițial în februarie procurorilor urgentarea expertizei, iar atunci aceștia au spus că documentul va fi gata în iunie 2025.

Suspect de ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului

Așa că aceștia au cerut direct Laboratorului Interjudeţean de Expertize Criminalistice Iaşi să urgenteze procedura.

Citește și: De ce nu se vede Moldova de la București? Cum explică politicienii și societatea civilă

„Pe 19 mai am solicitat laboratorului să ne comunice care este stadiul de soluționare a expertizei. Așteptăm răspunsul, deocamdată”, a spus Codrin Stupariu, avocatul rudelor celui accidentat.

Această expertiză l-ar putea transforma pe Zacornea, din suspect, în inculpat.

Vasile Zacornea, fostul şef al Serviciului de Înmatriculări şi Permise Iaşi, în prezent pensionat, a căpătat oficial calitatea de suspect într-un dosar penal, infracţiunile fiind ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Povestea Corinei Hortopan, expertul criminalist cu peste 5.000 de testări la poligraf | Reporter24

Corina Hortopan este un fost cadru didactic cu aproape...

Imagini inedite cu cometa C/2023 A3 pe cerul Bistriței | Săptămâna Online

Cometa C/2023 A3 a fost supranumită „cometa secolului” datorită...