Acuzații grave la adresa senatorului Pîrvulescu. Ce spun procurorii DNA | Aktual24

Data:

spot_img

DNA aduce acuzații grave la adresa senatorului Pîrvulescu, fiind suspectat de instigare la cumpărare de influență într-un dosar de corupție privind eliberarea unui certificat ORNISS, au relatat surse judiciare pentru aktual24.ro. El a fost adus vineri dimineața la sediul DNA pentru audieri.

Certificatul ORNISS (Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat) este un document care atestă că o persoană are autorizația de a accesa, manipula sau utiliza informații clasificate (secrete de stat sau secrete de serviciu) din România, în conformitate cu legislația națională și standardele de securitate. Fără acest certificat, nu pot fi ocupate anumite poziții extrem de influente în statul român.

Citește și: Microhidrocentralele care seacă cursurile de apă și distrug zonele protejate sunt subvenționate de stat. Ce politicieni sunt implicați INFOGRAFIC

Certificatul este emis în urma unor verificări și evaluări

Persoana care dorește să obțină acces la informații clasificate este supusă unui proces de verificare de către autoritățile de securitate. Aceasta include verificarea cazierului judiciar, anchete în legătură cu comportamentul și integritatea persoanei, dar și evaluarea riscurilor potențiale.

Evaluarea de securitate: ORNISS efectuează o evaluare a securității pentru a stabili dacă persoana este demnă de încredere și nu prezintă riscuri de compromitere a informațiilor sensibile.

Emiterea certificatului: după finalizarea verificării și evaluării, se emite certificatul, care conferă persoanei dreptul de acces la informații clasificate, în funcție de nivelul necesar activităților sale.

Continuarea în Aktual24

Citește și: Scandalul „Nordis” de la Ploiești s-a lăsat cu arestări. La București, faptele sunt cercetate „in rem”, adică dosar ținut la sertar

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost ridicat de DNA

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost ridicat de DNA, vineri...

Laura Vicol și-a dat demisia din PSD

Laura Vicol a demisionat joi din PSD, potrivit documentului...