Acuzații grave la Spitalul privat Elytis din Iași: decese suspecte și procese pentru erori medicale | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Acuzații grave la Spitalul privat Elytis din Iași: decese suspecte și procese pentru erori medicale. Un pacient din Vaslui a murit în urma unei erori medicale. Alți doi pacienți au dat spitalul în judecată, acuzând tratamente greșite. Parchetul investighează decesul suspect al unui bătrân internat cu fracturi și leziuni suspecte.

O sursă REPORTER din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” a relatat că, recent, la o ședință a Comisiei oncologice din acestă unitate medicală, a fost discutat cazul unui pacient de 58 de ani care tocmai fusese internat în stare extrem de gravă, cu o rectită radică, dublată de peritonită.

„Această afecțiune (rectita radică n.r.) este o inflamație cronică a rectului, cu leziuni ce dau simptome grave, inclusiv sângerare, produsă de iradierea rectului, în timpul unor ședințe de radioterapie. Tratamentul era administrat pentru cancer de prostată, cazul ajuns acum la spital era foarte grav, cu infecție, ocluzie. În timpul ședinței s-a discutat că afecțiunea pacientului de la Vaslui era produsă din eroarea șefului Radioterapiei de la Elytis, medicul Ionel Daniel Cojocaru. Pe scurt, acceleratorul are un soft care încadrează automat tumora ce trebuie bombardată – face autocontouring. Dar, medicul trebuie să personalizeze tratamentul fiecărui caz în parte, apoi, procedurile sunt trimise fizicienilor, care realizează calculele. Din grabă, șeful de la Radioterapia Elytis nu face această personalizare și, în cazul pacientului din Vaslui, iradierea s-a produs în altă zonă decât tumora”, a susținut sursa de la „Sf. Spiridon”.

Citește și: Coroana regăsită

Pe 9 septembrie, pacientul pe nume Mitică Ș., în vârstă de 58 de ani, originar din Fălciu, județul Vaslui, a decedat la Spitalul „Sf. Spiridon”. El urmase tratamentul în urmă cu mai multe luni, la Elytis, apoi a făcut acea complicație menționată de medici, din cauza expunerii la radiații.

Șeful Radioterapiei de la Elytis a dat vina pe pacientul decedat

Doctorul Ionel Daniel Cojocaru, șeful Radioterapiei de la Elytis, a plasat din primele secunde ale discuției cu REPORTER DE IAȘI vina la pacientul decedat, Mitică Ș. „Era un pacient cu un cancer de prostată operat, recidivat. Radioterapia a fost făcută acum un an. După ce a apărut rectita radică, a venit la noi, a făcut CT, RMN, i s-a spus ce să facă. Și pacientul avea nevoie de clisme cu corticoid, nu se găsesc. Dar i s-a recomandat să facă o colostoma – se intervine chirurgical, se atașează o pungă ce permite rectului să se vindece. Leziunile erau apărute în aprilie, l-am trimis la Institutul de Oncologie, s-a programat pentru colostomă, dar nu s-a prezentat”, a declarat medicul Cojocaru pentru REPORTER.

El a precizat că radioterapia poate da rectită radică la 8-10 % din pacienți și că cele mai multe cazuri se tratează.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Transalpina, acoperită cu zăpadă și ceață. Șoferii sunt avertizați să evite traseul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...

Procesul soților Nicolae și Elena Ceaușescu, trimis la CAB

Curtea Militară de Apel București a declinat dosarul 1/753/1989...