Iohannis: Aderarea României la Schengen s-ar putea amâna cu „o lună sau două”

Data:

Aderarea la Schengen s-ar putea amâna „încă o lună sau două”, a declarat președintele Klaus Iohannis, care afirmă că „nu e util” ca României să forțeze un vot în Consiliul JAI, din decembrie.

Precizările șefului statului vin în contextul în care, până acum, Olanda, Suedia și Austria au ridicat obiecții privind primirea României în Schengen.

O decizie ar urma să fie luată la Consiliul Justițe și Afaceri Interne (JAI) din 8 decembrie. Pentru a adera la Schengen, votul trebui să fie în unanimitate.

Citește și: Lamia Beligan, strălucitoare în „Vivien Leigh: Ultima conferință de presă”! – PRESShub

„Cred că s-a vehiculat 8 decembrie ca şi un termen final, ceea ce nu este.

8 decembrie este prima posibilitate când această chestiune poate fi discutată şi interesul meu, al nostru este ca atunci când se votează să avem un vot clar pentru accesul României la Schengen.

Nu este util pentru absolut nimeni să forţăm un vot care poate nu este cel aşteptat. Asta apropo de data de 8 decembrie.

Şansele României sunt relativ bune”, a afirnat şeful statului, după întâlnirea cu omologul leton, Egils Levits, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis a adăugat că România este dispusă şi pregătită să ofere răspunsuri ţărilor care mai au întrebări cu privire la Schengen.

„Sunt întrebări legitime şi noi suntem dispuşi şi pregătiţi să dăm răspunsurile. Aşa putem acum să răspundem de exemplu prietenilor olandezi că MCV a fost ridicat şi această barieră nu mai există.

Avem pentru toţi cei interesaţi cele două seturi de experţi care au verificat pregătirea României şi au găsit ambele runde de experţi că suntem foarte bine pregătiţi.

Nu avem flux migratoriu, asta pentru prietenii austrieci, iar pentru cei din Suedia care au avut anumite întrebări care s-au referit mai mult la colaborarea poliţienească putem să le spunem nu doar că suntem pregătiţi aşa psihic, suntem pregătiţi cu oameni, deci suntem chiar pregătiţi şi au existat şi până acum programe care au dat rezultate bune. Suntem dispuşi să le extindem.

Noi nu doar spunem că Spaţiul Schengen devine mai sigur dacă România intră, noi dovedim acest lucru şi vom dovedi şi în continuare”, a afirmat președintele României.

Urmărește  PressHUB și pe Google News !

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180 de grade al șefului PNL Brăila

Ipocrizie în prag de alegeri! Discurs schimbat la 180...

Sondajul RTV în care opțiunile de vot depășesc 100%. Ironii pe rețelele de socializare | Aktual24

Sondajul RTV, realizat de de Sociopol, institut patronat de...