Adina Florea va fi cercetată. Instanța supremă a anulat clasarea plângerii procurorului Negulescu

Data:

Adina Florea va fi cercetată. Instanța supremă a admis plângerea fostului procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală”, față de ordonanța Secției de Urmărire Penală a Parchetului General prin care a fost clasată plângerea penală față de fosta șefă a secției de anchetare a magistraților. Urmărirea penală continuă in rem.

Negulescu i-a făcut plângere penală Adinei Florea după ce a fost anchetat de aceasta, trimis în judecată și apoi achitat definitiv de instanța supremă pe motiv că faptele nu există.

În 11 luni, procurorul Gheorghe Cornescu de la Parchetul General nu l-a chemat la audieri pe Negulescu, deși era obligat de lege să facă acest lucru.

Astfel, în februarie 2024, PG i-a trimis pe email lui Negulescu ordonanța de clasare a plângerii față de Florea, document nemotivat.

Această ordonanță a fost atacată la instanța supremă de Negulescu și judecătoarea Maricela Cobzariu a decis „trimiterea cauzei la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală, în vederea completării urmăririi penale”.

Ordonanța de clasare semnată de Cornescu a fost atacată de Negulescu și la procurorul superior, șeful de secție Remus Popa, care a menținut soluția.  

În aceste condiții, „Portocală” s-a adresat instanței supreme care i-a dat dreptate.

Citește și: Procurorul general cere cercetarea judecătorilor care au decis eliberarea din arest a criminalilor de la Padina

Adina Florea va fi cercetată. Tinerețea lui „Corvin”

În noiembrie 2022, fostul procuror Mircea Negulescu a depus plângere penală la Parchetul General împotriva fostei procuroare a Secţiei Speciale Adina Florea, a fostului deputat PSD Vlad Cosma şi a omului de afaceri din Ploieşti, Răzvan Alexe.

Mircea Negulescu îi acuză pe cei trei de represiune nedreaptă, cercetare abuzivă și constituire de grup infracţional organizat.

Negulescu și-a întemeiat plângerea penală pe concluziile judecătoarelor Lucia Rog, Lavinia Lefterache și Ioana Alina Ilie de la Înalta Curte care l-au achitat într-unul din dosarele sale, pe 31 octombrie 2022.

PRESSHUB a arătat că Gheorghe Cornescu, procurorul care a clasat plângerea și care este desemnat pentru a ancheta magistrați, a fost chemat în judecată de CNSAS pentru a i se dovedi calitatea de colaborator al Securității.

Cornescu a scăpat de dosar după ce s-a folosit de o adeverință mai veche potrivit căreia nu a colaborat cu Securitatea, deși între timp au apărut elemente noi la dosarul său.

Citește și: Instanţa supremă a dispus reabilitarea fostului ministru Monica Iacob Ridzi

Astfel, Cornescu ar fi fost recrutat de Securitate pe când era student în anul IV la Facultatea de Drept din București „pentru încadrarea informativă a rudelor din străinătate ale viitoarei sale soţii”, pentru încadrarea informativă a colegilor de facultate și a altor studenți din complexul Grozăvești, în perioada 1984 -1988.

Notele informative erau semnate cu pseudonimul „Corvin”, fiind descoperite într-un dosar predat de Serviciul de Informații Externe.

Revenind la plângerea lui Negulescu față de Adina Florea, aceasta a fost analizată de Cornescu deoarece Florea era încă procuror la momentul sesizării.

Între timp s-a pensionat și a fost angajată ca șefă a biroului juridic a Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), asociație de interes public condusă de Mihai Daraban.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: INQUAM_Photos/George_Calin.jpg

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU
  1. „… grup infractional organizat…”___–___ aceasta adina f. trebuie sa fie cam tuta de felul ei, ea este cea care voia sa-l ancheteze pe un sef(si nici macar roman) de la UE, si pe LC Kovesi, in amandoua cazurile a dat chixuri rasunatoare, iar ” evolutia” ei este normala, a ajuns sa fie ea insasi anchetata si inca petru ceva urat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related