duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterAdministrațiile locale au cumpărat cărți. Fără licitație

Administrațiile locale au cumpărat cărți. Fără licitație

O serie de Primării şi Consilii Judeţene, majoritatea conduse de primari sau preşedinţi PSD, au încheiat în ultimii doi ani contracte de achiziţie de cărţi şi rechizite şcolare – dar şi dezinfectanţi, toate prin atribuire directă şi toate, întâmplător, având ca partener, direct sau indirect, aceeaşi firmă, respectiv Editura Litera. 

Valoare totală a acestor contracte trece de 18.00.000 de lei, adică mai mult de 3,5 milioane de euro. În topul administraţiilor care au încheiat astfel de contracte sunt Primăria Capitalei, în mandatul Gabrielei Firea, şi Primăria Sectorului 5, sub administrarea lui Daniel Florea.

Una dintre acțiunile dedicate Centenarului, susținute financiar de Primăria Capitalei, a fost distribuirea gratuită către elevii din București a două cărți de istorie.

Proiectul atrăgea atenția pe de o parte prin suma mare pe care Primăria București a alocat-o prin atribuire directă și extrem de rapidă, 2.500.000 de lei – adică, peste 500.000 de euro – bani daţi pe baza unei simple solicitări de finanțare, apoi prin faptul că manualele sunt tipărite de Editura Litera al cărei director general, Dan Vidraşcu, este președintele ONG-ului care a făcut solicitarea de finanțare, Asociația Ludmila Vidraşcu, și, nu în ultimul rând, prin faptul că volumele de Istorie a românilor sunt scrise unul de președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, iar celălalt, de autoarea unui controversat manual unic de Istorie pentru clasa a VI-a, plin de greșeli de fond. 58.000 de elevi de gimnaziu din Capitală au primit, astfel, de 1 Decembrie 2018 volumul Istoria ilustrată a românilor pentru elevi, de Magda Stan, iar 62.000 de liceeni, Istoria ilustrată a românilor pentru tineri, de Ioan Aurel Pop.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE