Administratorul unei firme de construcții din Iași, condamnat la 7 ani pentru evaziune | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Administratorul unei firme de construcții din Iași, condamnat la 7 ani pentru evaziune. Crina Stănescu ar fi înșelat statul român cu un milion de lei. Aceasta neagă acuzațiile, susținând că ea ar fi fost doar un administrator „de paie”, cei care se ocupau de activitatea societății fiind cumnatul și nepotul ei.

Apărarea sa a fost respinsă de judecători, care au dispus condamnarea. Oricum, prejudiciul va rămâne probabil nerecuperat, întrucât femeia deține doar o jumătate dintr-o casă de 48 mp, și aceea construită fără autorizație.

Crina Mariana Stănescu a devenit patroană în mai 2014, odată cu înființarea SC Bergamont SRL. Obiectul principal de activitate al firmei, așa cum fusese declarat, era efectuarea de lucrări de construcție a drumurilor și autostrăzilor.

Firma a falimentat, dar a înregistrat achiziții de 8.96 milioane de lei

Societatea nu a apucat să lucreze însă pe niciun șantier, iar în februarie 2018 a fost radiată, ca urmare a falimentului.

Citește și: Vila lui Sorin Oprescu din Primăverii a fost confiscată de stat

Ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunal a stabilit că în perioada octombrie 2014 – martie 2017, în numele societății au fost depuse 10 declarații privind achiziția de bunuri și servicii, în valoare de 8,96 milioane lei.

În cea mai mare parte, era vorba de achiziții pur fictive. În baza acestor declarații, firma își dedusese ilegal TVA în valoare de 809.000 lei. Societatea se sustrăsese și de la plata unui impozit pe profit în cuantum de 250.500 lei.

Femeia semnat tot ce i se punea în față

În timpul, anchetei, Crina Stănescu a explicat că firma fusese înființată pe numele ei de un nepot de frate al soțului.

Semnase actele și avea drept de semnătură la bancă, dar de activitatea societății se ocupau în fapt nepotul și tatăl acestuia, fără a avea vreo împuternicire.

Citește și: Doi medici de la Spitalul Sf. Pantelimon, reținuți pentru omor calificat și tentativă de omor

Femeia făcea retragerile de numerar din bancă la solicitarea acestora și le dădea banii. Primea în schimb uneori 50 sau 100 de lei.

Cei doi ridicaseră de la Sedcom Libris facturi tipizate, Crina Sănescu semnându-le în alb. O dată pe lună, femeia mergea cu cei doi la contabilă și semna ce acte i se puneau în față.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / housemind78)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”? Precizările ISJ Iași | Ziarul de Iași

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”, deși...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...