Adunările publice în apropiere de sediul guvernului, palatul prezidenţial, parlament şi tribunale, interzise prin lege, în Slovacia

Data:

spot_img

Adunările publice pe o rază de 50 de metri de sediul guvernului, palatul prezidenţial, parlament şi tribunale sunt interzise în Slovacia, printr-o lege care a intrat luni în vigoare.


În urma tentativei de asasinat asupra premierului Robert Fico în luna mai, o lege controversată care restrânge libertatea de întrunire a intrat în vigoare luni în Slovacia, relatează dpa, citata de Agerpresă

„Lex Attentat” este un pachet de legi adoptat la sfârşitul lunii iunie ca răspuns la atacul cu armă de foc asupra lui Fico.


Noua lege interzice adunările publice pe o rază de 50 de metri de sediul guvernului, palatul prezidenţial, parlament şi tribunale.


Adunările, interzise în anumite condiții

Manifestaţiile împotriva politicienilor în faţa reşedinţelor lor sunt, de asemenea, interzise. Adunările pot fi, de asemenea, interzise dacă pun în pericol ordinea publică, mai scrie Agerpres.

Membri ai opoziţiei au avertizat că legea este un pas către un „stat poliţienesc”. Totodată, pachetul de legi mai prevede şi că liderii partidelor reprezentate în parlament au dreptul la protecţie personală.


Conform legii, şi procurorului general, precum şi preşedintelui Curţii Constituţionale li se va asigura protecţie sporită.


Mai mult, premierii care s-au aflat mai mult de 10 ani în funcţie vor avea dreptul la pensie pe viaţă. Această prevedere i se aplică, deocamdată, doar lui Fico.


Atentat la viața premierului


Prim-ministrul Robert Fico s-a aflat în stare critică şi a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale după ce a fost împuşcat cu mai multe gloanţe în ziua de 15 mai în timp ce se îndrepta spre a saluta un grup de susţinători, după o şedinţă de guvern ţinută în oraşul Handlova, din centrul ţării.


Atacatorul, un bărbat în vârsta de 71 de ani, şi-a justificat atacul spunând că urăşte guvernul condus de Fico.
Robert Fico şi-a reluat de atunci îndatoririle oficiale.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook/Robert Fico)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Trei țări din UE, cele mai afectate de valurile de caniculă extremă | Aktual24

Trei țări din UE vor fi cele mai afectate...

Portret de candidat. Cine este Donald Trump?

Fostul președinte american în perioada 2017-2021, Donald Trump, este...

Ungaria stopează ajutoarele pentru refugiații ucraineni | Deutsche Welle

Guvernul Orban stopează ajutoarele pentru adăposturile în care sunt...