În plin sezon de vacanțe, Aeroportul Debrețin, al doilea cel mai mare din Ungaria, închis temporar din cauza unor probleme la pistă

Data:

spot_img

În plin sezon de vacanțe, Aeroportul Internațional Debrețin, al doilea cel mai mare din Ungaria, a fost închis temporar după ce autoritățile au descoperit un defect pe pista de decolare.


Aeroportul Internațional Debrețin a fost închis joi seara, iar zborurile au fost deviate. Autoritățile nu au comunicat, deocamdată, data redeschiderii aerogării.


Aeroportul Debrețin, închis temporar

„Vă informăm că în timpul inspecției la pistă, efectuate astăzi (n.red.) la ora 18:00, colegii noștri au descoperit un defect pe suprafața pistei (cauzat de temperaturile ridicate), care, în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranță în aviație, a dus la închiderea temporară a Aeroportului Internațional Debrețin”, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a aeroportului.


Autoritățile maghiare au precizat că, „în funcție de condițiile meteo”, reparațiile la pistă vor dura cel puțin o săptămână.


Citește și EXCLUSIV De ce nu poate fi judecat Ion Iliescu în dosarul Revoluției. Motivare


„Toate companiile partenere care operează zboruri regulate și zboruri charter au fost informate despre închiderea temporară, pentru a le da timp să ia o decizie cu privire la reprogramarea zborurilor, cât mai curând posibil, și să își informeze clienții”, se mai arată în anunț.


Pasagerilor care aveau zboruri programate în aceste zile li se cere să contacteze companiile aeriene sau agențiile de turism de la care și-au cumpărat biletele, pentru informații despre zboruri.


Inclusiv zborul Wizz Air, de la Eindhoven, care era programat să ajungă la Debrecen joi la ora 18:20, a fost deviat la Budapesta, potrivit site-ului Aeroportului Budapesta.


Sunt afectate zbourile Wizz Air, Lufthansa, Smartwings și Freebird


Închiderea aeroportului afectează zborurile Wizz Air, Lufthansa, Smartwings și Freebird. Vineri, Aeroportul Debrecen avea programate 9 zboruri, plecări și sosiri, curse regulate spre Larnaca, Londra, Munchen și Burgas, dar si chartere dinspre și înspre Antalya.


Citește și Viktor Orbán participă și în acest an la Universitatea de Vară Tusványos

Zborurile au fost deviate


Anna Vajda, managerul agenției turistice IBUSZ din Debrecen, a declarat pentru portalul de știri haon.hu, că zborurile au fost deviate pe Aeroportul Budapesta.

„Anticipăm că toți pasagerii vor primi informațiile corespunzătoare atât telefonic, cât și în scris, în decurs de o oră. Așadar, călătoriile nu vor fi ratate, soluția fiind transferul. Pasagerii sună în fiecare minut începând cu ora 7:30 dimineața și oferim tuturor informații corecte. Aceasta este o situație de forță majoră, nimeni nu poate face nimic”, a spus vineri dimineața sursa citată.


Joi seara, un pasager care avea un zbor programat în zilele următoare, s-a plâns pe pagina de Facebook a aeroportului că United Airline și Lufthansa nu știau nimic despre închiderea aeroportului.

„United Airlines spune că nu au fost anunțați că aeroportul s-a închis. Mi-am cumpărat biletele prin ei, dar zborul este operat de Lufthansa, care, în acest moment, nu știe nimic despre închidere”, a scris el.


Un client Wizz Air a scris, tot pe Facebook, că operatorul i-au informat despre devierea zborului programat pentru vineri dimineața la ora 6:00 abia la miezul nopții și că nu a putut să contacteze telefonic compania aeriană.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook/Debrecen International Airport)

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. Am zbor miercuri 17 iulie 2024 spre Londra-Luton, la ora 19,05 ,nu am primit nici o înștiințare.Nu știu la ce aeroport voi fi transferată.Locuiesc în România, în jud Satu-Mare. Ca să ajung la aeroport trebuie sa îmi asigur un mijloc de transport, deci trebuie sa știu din timp,de unde plec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...

Vibrația misterioasă care a zguduit planeta timp de nouă zile | Aktual24

Topirea unui ghețar a declanșat, în septembrie anul trecut,...