Aeroportul Iași se luptă în instanță să facă o „pârtie” printre casele construite pe Dealul Aroneanu | Ziarul de Iași 

Data:

spot_img

Aeroportul Iași se luptă în instanță să facă o „pârtie” printre casele construite pe Dealul Aroneanu. Se cere aprobarea Consiliului Județean ca Primăria Aroneanu să rezolve problema caselor construite în capătul pistei de decolare/aterizare. Toate cele trei părți sunt conduse de liberali.

„Se aprobă achiziționarea de servicii juridice de consultanță, asistență și de reprezentare a R.A. Aeroportul Iași în vederea obligării Primarului Comunei Aroneanu și a beneficiarilor construcțiilor care constituie obstacole pentru siguranța aeronautică civilă, ale căror autorizații de construire au fost emise cu încălcarea legislației/ Planului Urbanistic General/ Regulamentului Local de Urbanism ale Comunei Aroneanu, la emiterea deciziilor administrative respectiv la întocmirea documentațiilor necesare demolării construcțiilor/ intrării în Iegalitate.”

Citește și: Surse. Judecătoarea care i-a eliberat pe Sile Cămătaru și pe Liviu Dragnea va fi delegată vicepreședinte al Curții de Apel București

Asta propune un proiect de hotărâre care prevede întărirea capacității Aeroportului de impunere a disciplinei în construcții în locul Primăriei Aroneanu în sensul respectării spațiului de servitute aeronautică. Proiectul va fi supus dezbaterii în următoarea ședință de plen a Consiliului Județean.

Mai multe excepții inserate în Planul Urbanistic General

De aproximativ șapte ani, Aeroportul Iași se luptă în instanță să facă o „pârtie” printre casele construite pe Dealul Aroneanu care depășesc înălțimea maximă impusă de 6 metri.

În 2021, mai multe excepții „inserate în mod nelegal în Planul Urbanistic General și în Regulamentul Local de Urbanism ale comunei Aroneanu” (cum sunt ele menționate în Nota de fundamentare a proiectului de hotărâre) care au stat la baza emiterii autorizațiilor de construire au fost anulate în instanță. Ulterior, au fost anulate pe rând și autorizațiile respective, dar unele imobile sunt și acum în picioare.

Citește și: Statele Unite impun sancțiuni împotriva RT și afiliaților săi pentru implicarea în operațiuni de destabilizare și influențare a alegerilor, inclusiv în Republica Moldova

În Nota de fundamentare sunt enumerate șase construcții „care constituie obstacole pentru siguranța aeronautică civilă și care au dus la declasarea categoriei Aeroportului Iași pentru operațiunile cu aeronavele de la CAT II la CAT I”.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: )

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Iașul și haosul urbanistic din cartierul Smârdan | Reporter de Iași

Iașul și haosul urbanistic din cartierul Smârdan. Pe cele...

Candidatura lui Ilie Bolojan la Parlament. Susținătorii sunt dezamăgiți, adversarii jubilează | Bihoreanul

Candidatura lui Ilie Bolojan la Parlament. Susținătorii sunt dezamăgiți,...

O nouă etapă Iohannis | Puterea a Cincea

O nouă etapă Iohannis. Liberalii anunţă că vor să...

O grupare de infractori exploatează slăbiciunile vârstnicilor. Cum acționează aceștia  | De Brăila

O grupare de infractori exploatează slăbiciunile vârstnicilor. DEBRAILA.ro a...