Afacere cu abonamente false de transport. Imaginea primarului Florin Birta a fost folosită de escroci | Bihoreanul

Data:

spot_img

Afacere cu abonamente false de transport. Imaginea primarului Florin Birta a fost folosită de escroci pentru promovarea unor carduri de transport public false ale OTL. Societatea de transport public a depus plângere penală.

După cum BIHOREANUL a mai scris, tentativa de fraudă implică o pagină falsă de Facebook intitulată „Cardul de transport public din Oradea”, apărută săptămâna trecută şi care pretinde să ofere carduri de transport valabile şase luni la un preţ extrem de redus, de 11,75 lei, pentru un număr limitat de 500 de persoane. Oferta, aparent atractivă, este o capcană menită să fure datele personale şi financiare ale victimelor.

De această dată, impostorii au publicat marţi pe Facebook o postare în care, alături de fotografii ale mijloacelor de transport ale OTL, apare şi imaginea trucată a primarului de Oradea Florin Birta ținând în mână un card care foloseşte ilegal sigla societăţii de transport.

Citește și: George Scutaru, CEO New Strategy Center: România ar trebui să își modifice legislația în privința achizițiilor militare, pentru că e prea lentă

Escrocii au plătit conținut sponsorizat pe serviciile Meta

Pentru a da credibilitate, au apărut mai multe comentarii ale unor aşa-zişi clienţi care se declară mulţumiţi de ofertă.

Escrocheria este cu atât mai periculoasă cu cât răufăcătorii au plătit conținut sponsorizat inclusiv pe Facebook, astfel încât „oferta” să apară în feed-ul cât mai multor internauți.

Pagina promovează un link care îi direcţionează pe utilizatori către un site ce imită identitatea vizuală a OTL. Acolo, oamenii sunt invitaţi să participe la un joc şi să completeze un formular cu date personale, inclusiv informaţii despre cardul bancar pentru a intra în posesia abonamentului.

Imediat ce au aflat despre escrocheria care foloseşte ilegal imaginea lor, joi, 29 august, reprezentanţii OTL au depus o plângere penală în speranța de a opri escrocheria.

Continuarea, în Bihoreanul.ro

Citește și: International Opera Awards – soprana Adela Zaharia a fost nominalizată la premiul „Best Female Singer”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Bihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alexandru Mazăre a fost eliberat condiționat | Info Sud-Est

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței, a fost...

Un fost vameș din portul Constanța a înghițit biletul pe care erau trecute șpăgile

Marius Oprea, vameș în cadrul Biroului Vamal de frontieră...