vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterAfacerea căsătoriei în faliment

Afacerea căsătoriei în faliment

Pandemia afectează sute de mii de tineri care vor să se căsătorească. Mai exact, afectează organizarea nunților cu sute de invitați și, implicit, câștigurile mirilor.

Unul dintre subterfugiile prin care mulți dintre români, în special tinerii, încercau să-și facă viața mai ușoară în comunism era obținerea buletinului cu domiciliul în marile orașe, cu precădere în București. În ultimele decenii ale dictaturii lui Ceaușescu, acest pașaport pentru cei din provincie era interzis de către organele PCR. Așa au apărut căsătoriile fictive mai ales între absolvenții cu studii superioare, în special din domeniul umanist.

Stagiatura obligatorie de trei ani, pe care profesorii, medicii, economiștii erau obligați să o parcurgă la sute de kilometri distanță de familiile lor, a născut acest subterfugiu al căsătoriilor fictive contra unor sume substanțiale de bani pe care doritorii de buletin de București le plăteau celor care locuiau în Capitală. Teama de stagiul obligatoriu i-a determinat pe unii studenți din ultimul an de facultate să rămână repetenți cu bună știință, sperând că regimul va deschide orașele. Doar căderea dictaturii le-a împlinit visul.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE