Afacerea inedită a unei chimiste din România: bijuterii din lapte matern sau cordon ombilical

Data:

spot_img

Câteva linguri de lapte matern, o bucată de cordon ombilical sau o şuviţă de păr se pot transforma într-o bijuterie unică. O demonstrează la Iaşi o mamă – inginer chimist aflat în concediu de maternitate. În 2020, în timpul pandemiei, Andreea Fotică îşi alăpta cu greu cel de-al doilea copil, când a descoperit că poate îmbina emoţiile maternităţii şi profesia într-o nouă pasiune care avea să transforme, cu ajutorul soţului ei, într-o afacere de tip Întreprindere Individuală. Cei doi au înregistrat marca “Milk&Memories bijuterii cu lapte matern Iaşi” şi au început să producă bijuterii cu lapte. O afacere care a atras imediat clienţi.

Citește și: DATE | Câți bani a cheltuit România cu sănătatea refugiaților ucraineni. Reacțiile românilor

„Nu are importanţă dacă laptele matern este proaspăt, poate fi şi de peste 6 luni, sunt necesari între 5 – 20 ml (2- 5 linguri) în funcţie de bijuteria dorită(…) Cordonul ombilical trebuie să fie uscat, de cel puţin 2 săptămâni(…). Şuviţa de păr este de preferat să fie de la botez/tăierea de moţ (…)” – acestea sunt câteva indicaţii pe care le oferă Andreea Fotică, pe siteul bijuteriiculaptematern.ro, clientelor pregătite să-şi încastreze amintirea maternităţii în bijuterii unicat.

Timpul de execuţie al unei bijuterii cu lapte matern este de regulă între 3-6 săptămâni. Procesul de creaţie începe odată ce laptele matern intră în etapa de conservare, „pentru care e nevoie de aproximativ o săptămână de uscare, timp în care se comandă baza din aur sau argint (în cazul în care nu se afla in stoc), apoi se discută ultimele detalii legate de model”. Următoarea etapă este cea în care laptele matern, solidificat, este încorporat în răşină.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related