Câteva linguri de lapte matern, o bucată de cordon ombilical sau o şuviţă de păr se pot transforma într-o bijuterie unică. O demonstrează la Iaşi o mamă – inginer chimist aflat în concediu de maternitate. În 2020, în timpul pandemiei, Andreea Fotică îşi alăpta cu greu cel de-al doilea copil, când a descoperit că poate îmbina emoţiile maternităţii şi profesia într-o nouă pasiune care avea să transforme, cu ajutorul soţului ei, într-o afacere de tip Întreprindere Individuală. Cei doi au înregistrat marca “Milk&Memories bijuterii cu lapte matern Iaşi” şi au început să producă bijuterii cu lapte. O afacere care a atras imediat clienţi.
„Nu are importanţă dacă laptele matern este proaspăt, poate fi şi de peste 6 luni, sunt necesari între 5 – 20 ml (2- 5 linguri) în funcţie de bijuteria dorită(…) Cordonul ombilical trebuie să fie uscat, de cel puţin 2 săptămâni(…). Şuviţa de păr este de preferat să fie de la botez/tăierea de moţ (…)” – acestea sunt câteva indicaţii pe care le oferă Andreea Fotică, pe siteul bijuteriiculaptematern.ro, clientelor pregătite să-şi încastreze amintirea maternităţii în bijuterii unicat.
Timpul de execuţie al unei bijuterii cu lapte matern este de regulă între 3-6 săptămâni. Procesul de creaţie începe odată ce laptele matern intră în etapa de conservare, „pentru care e nevoie de aproximativ o săptămână de uscare, timp în care se comandă baza din aur sau argint (în cazul în care nu se afla in stoc), apoi se discută ultimele detalii legate de model”. Următoarea etapă este cea în care laptele matern, solidificat, este încorporat în răşină.
Continuarea, în Ziarul de Iași!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!