vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterAfacerea penală la Iași: concesiune expirată, teren dat fără licitație. DNA, somn...

Afacerea penală la Iași: concesiune expirată, teren dat fără licitație. DNA, somn ușor!

Legea a fost terfelită cu complicitatea șefilor din Primăria Iași. Consecințe: orașul a pierdut mai multe parcele de teren în favoarea unui controversat dezvoltator imobiliar. Tunul financiar înseamnă 3 milioane de euro profit, bani îndesați în conturi private.

„Voi face plângere la DIICOT pe această speță pentru că grupul infracțional organizat care s-a aciuat în conducerea Primăriei trebuie destructurat”, a declarat Răzvan Timofciuc, consilier local USR.

Primăria a vândut unui privat la prețuri de nimic

La doi pași de Palas, pe strada Malu, este în construcție un imobil ce va adăposti 55 de apartamente, cu demisol, parter, 6 etaje și etaj tehnic. Terenul aferent măsoară 1.083 mp și este compus din cinci parcele distincte, fiind obținut de soții Anca Irina Holban și Constantin Radu Holban (fost Talabă) între anii 2013-2018. Ulterior, afacerea a fost vândută către dezvoltatorul imobiliar Doru Plugaru, prin soția sa, Anca Condurache.
În această speță, foarte importantă este modalitatea în care a fost obținut terenul:
1) Întâi, în 2013, Anca Irina Holban a cumpărat 385 mp cu 212 euro/mp de la o persoană fizică. Suprafața nu avea deschidere la stradă, fiind o casă cu grădină în planul doi.
2) În februarie 2015, Consiliul Local a aprobat vânzarea prin licitație publică a terenului în suprafață de 192 mp, din Iași, strada Malu nr. 11 (actuală George Emil Palade) la solicitarea Ancăi Irina Holban. Prețul de adjudecare, absolut aiuritor: 72,06 euro/mp. Adică, de trei ori mai puțin decât cumpărase Holban, alături, cu doi ani în urmă. În plin avânt economic și imobiliar, Primăria a înstrăinat terenul la un preț de nimic. În 2015, terenurile din zonă se vindeau deja cu 400-500 de euro/mp.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE