sâmbătă, 31 iulie 2021
AcasăNewsletterAfacerea taxei de salubrizare la Piteşti, un abuz pe față

Afacerea taxei de salubrizare la Piteşti, un abuz pe față

Vestita deja taxă de salubrizare a fost introdusă, la Piteşti (şi în alte oraşe din ţară au fost introduse taxe similare) printr-o hotărâre a Consiliului Local din septembrie anul trecut, urmând ca aplicabilitatea taxei să fie de la data de 1 noiembrie 2020.

Valoarea acestei taxe a fost stabilită la suma de 11 lei lunar, de persoană.

De aici încolo încep întrebările, nedumeririle, dar şi abuzurile, unele dintre ele, strigătoare la cer.

Prima nedumerire: cum e posibil ca taxa de salubrizare să coste, anual, de 3-4 ori (sau chiar mai mult) decât impozitul pentru imobilul respectiv? Exemplu: impozit pe apartament cu 3 camere, Găvana – 160 lei pe an, taxa de salubrizare pentru cei 3 locatari ai apartamentului – 396 de lei pe an.

Primul astfel de abuz: cetăţenii sunt puşi să completeze declaraţii şi formulare, prin care să anunţe municipalitatea câte persoane locuiesc la fiecare adresă.

Aceasta deşi există o instituţie care se ocupă cu Evidenţa Persoanelor şi o alta responsabilă cu Starea Civilă, ambele de stat. Primăria ar putea, dacă ar vrea, să preia datele de la cele două instituţii şi să nu mai pună oamenii pe drumuri sau să-i facă să piardă timp transmiţând informaţii pe care statul, oricum, le are deja.

Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE