Afaceri de un miliard de euro, dar profit mic. Siderurgia gălățeană, la limita profitabilității

Combinatul siderurgic de la Galați a încheiat anul 2019, primul sub emblema Liberty Steel, cu o cifră de afaceri de peste 5,077 miliarde de lei – echivalentul a aproximativ un miliard de euro, reușind să-și păstreze și chiar să-și dezvolte portofoliu de comenzi pe care îl avea sub blazonul ArcelorMittal, rezultă din datele centralizate de Ministerul Finanțelor.

Pentru combinatul gălățean, anul 2019 a fost unul al ”limpezirii apelor” în ceea ce privește trecerea oficială în proprietatea Liberty Steel. S-a pus capăt ”furtunii” iscate în 2017, atunci când, în contextul “afacerii Ilva”, ArcelorMittal anunța că, în schimbul achiziționării celei mai mari oțelării din Italia, este dispus să renunțe la o serie de unități europene, printre care și combinatul de la Galați.

Măsura era stabilită în acord cu Comisia Europeană, pentru echilibrarea pieței europene a oțelului, în conformitate cu normele privind concurența, pentru a preveni riscul ca ArcelorMittal să devină prea puternic și să poată, eventual, distorsiona piața pe anumite categorii de produse, în special pe gama produselor laminate.

partajează acest articol:
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Medicul voluntar care, după o tură dublă, de 16 ore, la Maratonul Vaccinării din București, intră iar în acțiune

Când nu vaccinează în centrul organizat în unitatea militară, pune umărul ca voluntar în Maratonul Vaccinării.

Doi cerbi, măcelăriți de braconieri la Stoenești

Nici n-au început să se estompeze ecourile scandalului internaţional declanşat de uciderea de către un prinţ din Austria/Liechtenstein a ursului Arthur, că un alt episod de braconaj vine să oripileze opinia publică.

Legenda Marelui Inchizitor de România

Marele Inchizitor ne și recomandă atunci când ajungem în diaspora să nu ne rugăm în biserici catolice - în care Maica Domnului reprezintă un model feminin ce impune respect față de femei- și să mergem la o biserică rusească.
partajează acest articol: