Afaceristă condamnată, contract în Sectorul 3 de 5 milioane de euro, fără licitație. Firmă deținută de Simona Ciulavu, care, în trecut, a fost condamnată pentru participare la grup infracțional organizat într-un dosar al Clanului Sportivilor, este una dintre beneficiarele unui contract de 5 milioane de euro, banii provenind de la Primăria Sectorului 3.
Informațiile privind din documentele consultate de G4Media.ro. În decurs de trei luni, Ciulavu a facturat deja 1,9 milioane de lei, obiectul contractului fiind montarea a zeci de kilometri de garduri în Sectorul 3.
Procedura a stârnit scandal în Consiliul Local, dar, în final, a fost aprobată în februarie 2024 și face parte dintr-o metodă patentată de evitare a licitațiilor publice: Primăria atribuie direct contractul unei societăți din subordine – în acest caz, Algorithm Construcții S3 SRL – care, apoi, împarte banii discreționar, fără a mai organiza licitații.
Citește și: Peste 3.500 de spectatori, la Gala de Deschidere a TIFF
Contract în Sectorul 3 atribuit fără licitație
Anul trecut, Primăria condusă de Robert Negoiță a recurs la aceeași metodă pentru a direcționa 6 milioane de euro pentru propagandă în mass-media. După ce G4Media.ro a dezvăluit această inginerie, Algorithm Construcții S3 a încetat să mai posteze pe site-ul propriu facturile către canalele media care primeau bani în baza acestui contract.
În februarie 2024, Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat un proiect de hotărâre prin care companiei municipale Algorithm Construcții S3 SRL i-a fost atribuit direct un contract în valoare de 25 de milioane de lei. În contul acestor bani, societatea trebuie să ducă la îndeplinire, în decurs de 18 luni, „lucrări de împrejmuire cu gard metalic galvanizat tratat anticoroziv prin zincare” și să demonteze vechile garduri de pe întinderea acestui sector.
Motivația acestui demers al Primăriei pe care o conduce edilul Robert Negoiță, așa cum reieșea din proiectul de hotărâre adoptat în februarie: ”(…) îmbunătăţirea calității și eficientizării serviciilor publice furnizate de către administrația publică locală”. Anterior, proiectul fusese respins de două ori după ce consilierii locali USR s-au opus aprobării.
Citește și: România–Ucraina 3–0, în cel mai bun meci al Naționalei din istoria EURO
5 milioane de euro
Deși obiectul principal de activitate al Algorithm Construcții S3 – Lucrări de construcții a clădirilor rezidentiale și nerezidențiale – și numărul de angajați – circa 220 – presupunea, cel puțin teoretic, că societatea putea duce la îndeplinire contractul, în realitate lucrurile nu au stat astfel.
Într-un răspuns pentru G4Media.ro, Algorithm a transmis că ”este un proiect de mare amploare” și, drept urmare, a încheiat contracte cu doi operatori economici/prestatori de servicii pentru montarea gardurilor.
Articolul integral, în G4 Media
Urmăriți PressHUB și pe Google News!