Parlamentul European, despre Mecanismul de redresare și reziliență: „Apar noi provocări”

Data:

Mai mult decât un instrument de ajutor pe termen scurt, Mecanismul de redresare și reziliență de 723,8 miliarde EUR este un plan orientat spre viitor care finanțează reformele și investițiile propuse de țările UE în domenii precum tranziția ecologică, transformarea digitală, sănătatea, reziliența socială și economică și sprijinirea tinerilor.

„Noi provocări economice și sociale”

Țările ar trebui să folosească cele peste 700 de miliarde EUR din planurile de redresare a UE pentru a se adapta noilor realități sociale și economice, spun eurodeputații.

„Mecanismul de redresare și reziliență (MRR) al UE a fost înființat la apogeul crizei Covid-19 pentru a ajuta țările UE să sprijine întreprinderile și oamenii aflați în dificultate. În timp ce economia UE a revenit în 2021, după o scădere bruscă în 2020, apar noi provocări economice și sociale odată cu războiul din Ucraina și creșterea prețurilor la energie și alimente”, explică Parlamentul European.

Într-un raport privind punerea în aplicare până în prezent a MRR, adoptat în plen pe 23 iunie, eurodeputații subliniază că banii ar trebui să fie utilizați în mod eficient pentru a asigura beneficii pe termen lung pentru economia și societatea UE. Aceștia subliniază necesitatea de a crește autonomia strategică a UE, de a reduce dependența de combustibilii fosili importați și de a diversifica sursele de energie.

Foto: Biroul Parlamentului European în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum să te ferești de imaginile false create prin tehnologia deepfake

Cum să te ferești de imaginile false create prin...

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale peste cel mai mare han din București

Cum a fost construit sediul central al Băncii Naționale...

Trei zile de Open Data Hachathon. Ce am descoperit căutând cheltuielile primăriilor

Trei zile de Open Data Hachathon. Hackathonul bunei guvernări...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...