Agenţia de Integritate pune la punct ITM Bihor, unde funcţionarii şi-au ascuns numele în declaraţiile de avere: “Anonimizarea nu este legală”

După ce BIHOREANUL a dezvăluit că 17 din cei 57 de angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor îşi ascund numele din declaraţiile de avere şi de interese postate pe site, Agenţia Naţională de Integritate confirmă că anonimizarea este ridicolă şi pe lângă lege.

Se-ascund după GDPR

În urma articolului BIHOREANULUI, redacţia Newsweek România a cerut explicaţii ITM Bihor privind această anonimizare absurdă. Sub semnătura directorului Marius Rotar, instituţia a comunicat că, în baza regulamentul european privind protecţia datelor personale (GDPR), a solicitat consimţământul angajaţilor pentru a le publica numele în declaraţiile de avere şi interese şi, surpriză, unii nu au fost de acord.

Potrivit ITM, 17 salariaţi ai instituţiei “au optat pentru anonimizarea numelui din cuprinsul celor două declarații, motiv pentru care pe site-ul ITM Bihor sunt publicate declarațiile acestora în forma consimțită”.

Totodată, în documentul redactat pe 17 februarie, Inspectoratul de Muncă mai arată că a cerut Agenţiei Naţionale de Integritate să lămurească dacă a greşit sau nu. 

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.