duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterAgentul de pază al unui spital s-a îmbătat şi a sărit cu...

Agentul de pază al unui spital s-a îmbătat şi a sărit cu cuţitul la cadre. Culmea: tot spitalul e bun de plată!

Invocând comportamentul nepotrivit al unor agenţi de pază, Spitalul de Boli Infecţioase a reziliat contractul cu firma de pază, însă a pierdut în primă instanţă. Sentinţa judecătorilor a fost luată în condiţiile în care chiar ei admit, în motivare, că unul dintre paznici s-a îmbătat în post, “a distrus uşa de la cabina de pază a spitalului, a spart geamul, a provocat scandal şi a ameninţat cu cuţitul doi brancardieri”.

Procesul dintre Spitalul de Boli Infecţioase şi firma Romold urmează să înceapă, în perioada următoare, la Curtea de Apel Iaşi. Magistraţii de aici vor analiza ceea ce au stabilit colegii lor de la Tribunal, care, în primă instanţă, au dat câştig de cauză firmei Romold. În esenţă, judecătorii au considerat că reprezentanţii unităţii sanitare au încălcat clauzele contractuale atunci când au reziliat contractul cu firma de pază, în ciuda presupuselor abateri comise de angajaţii acesteia.

Astfel, reiese din motivarea instanţei, între spital şi firmă a fost încheiat un acord cadru de servicii de pază. Se întâmpla în vara anului 2018, atunci când se stabilea că perioada contractului este de un an. În martie 2019, Spitalul a notificat Romold că a denunţat unilateral contractul, invocând art. 1276, al. 2 din Codul Civil. Concret, unitatea sanitară a invocat o serie de abateri pe care paznicii Romold le-ar fi comis. De pildă, agentul de securitate ar fi consumat alcool, pe 17 iulie şi 12 decembrie 2018, şi ar fi fost sancţionat de poliţie. De asemenea, pe 23 ianuarie 2019 ar fi avut un comportament nepotrivit faţă de angajaţii spitalului, iar a doua zi ar fi permis fără drept accesul unei persoane în spital, care a furat un celular dintr-un salon. Cea mai gravă faptă invocată de spital în cadrul procesului a fost în data de 6 februarie 2019.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE