Ajutorul NATO, sabotat de lipsa infrastructurii

Data:

spot_img

Ajutorul NATO, sabotat de lipsa infrastructurii. Pe măsură ce războiul din Ucraina se intensifică, iar rușii avansează, vocile oficialilor occidentali care susțin că Putin nu se va opri în Ucraina sunt tot mai numeroase. Aliații NATO, în special țările din flancul estic se tem de faptul că Rusia va „testa” Articolul 5 al Alianței în următorii ani.

Flancul estic al NATO este în prima linie în eventualitatea unui război al Rusiei cu Europa. Un scenariu de coșmar publicat de „Il Messaggero” indică faptul că România ar putea fi înfrântă în sub 24 de ore de Rusia în cazul unui atac direct. Dificultățile de deplasare a trupelor NATO și a munițiilor, influențele rusești în țările vecine și un punct slab în teritoriu ar face posibilă obținerea victoriei într-un timp scurt.

Punctele critice pe unde ar putea intra rușii

La acest moment, trupele Moscovei se află la mai puțin de 500 km de București, însă în cazul în care Ucraina va pierde războiul, Odesa va deveni oraș rusesc, ceea ce va face ca Rusia să aibă graniță cu România și de aici ar putea începe tensiunile româno-ruse în bazinul Mării Negre și în zona Dunării unde se află porturile Izmail și Reni, intens bombardate de ruși în ultimele luni. Potrivit experților militari, Poarta Focșani este considerată cel mai critic punct de pe frontiera României și ar putea fi o cale de atac principală pentru Rusia. Aceasta este cuprinsă între fluviile Dunărea și Siret.

Citește și Primul lot al Autostrăzii Moldovei a ajuns la 50 % execuție, lotul 2 este la doar 45 %

Potrivit experților militari, armata rusă, poziționată pe coasta de nord-vest a Mării Negre, ar ajunge în capitală în puțin mai mult de 24 de ore. De asemenea, orașele Tulcea și Galați și Brăila se află în prima linie în cazul unei debarcări pe Dunăre a rușilor. Analiza CEPA din 2021 subliniază faptul că o astfel de invazie ar paraliza Europa, iar NATO ar întâmpina dificultăți în furnizarea unui răspuns rapid, având în vedere infrastructura precară din regiune.

Cât trebuie să rezistăm până la intervenția aliaţilor

Chiar dacă o intervenție NATO ar fi decisă, ar dura 48 până la 72 de ore pentru ca forțele să ajungă în România. În caz de atac, strategia de apărare ar necesita mobilizarea între 60.000 și 100.000 de soldați, precum și resurse considerabile de echipamente și muniție. Cu toate acestea, infrastructura de transport deficitară, lăsată de izbeliște în ultimii 34 de ani de toate Guvernele României după zeci și zeci de promisiuni mincinoase ar complica deplasarea acestor forțe, cu posibile puncte de blocaj în România și în țările vecine. De ani de zile românii, reclamă această problemă, care a fost ignorată de toți politicienii vremelnici, iar acum acest lucru s-ar putea întoarce foarte puternic împotriva României. Mai multe citiți în Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prima discuție între Scholz și Putin în doi ani. Cancelarul german cere retragerea trupelor din Ucraina | Aktual24

Prima discuție directă între cancelarul german Olaf Scholz și...

Va abandona Trump Ucraina? | Universul.net

Va forța Europa să se maturizeze mai repede. Puține țări...

Volkswagen investește 5,8 miliarde de dolari într-un parteneriat cu Rivian, rivalul Tesla | Aktual24

Volkswagen investește 5,8 miliarde de dolari într-un parteneriat cu...