Aktual24 | Agenții israelieni sună civili palestinieni pentru a-i avertiza de bombardamente

Data:

spot_img

Agenții israelieni sună civili palestinieni pentru a-i feri de bombardamente. Mahmoud Shaheen, aflat în Gaza, a relatat pentru BBC cum a fost sunat de agenți israelieni, îndemnându-l să convingă sute de locuitori să părăsească 22 de clădiri identificate de IDF ca adăpostind infrastructură Hamas. Toți au spus că au supraviețuit în urma bombardamentului.

Dentistul palestinian din Gaza a povestit cum agenți ai serviciilor de informații israeliene au petrecut ore întregi la telefon cu el, îndemnându-l să evacueze și să salveze sute de vecini înainte de o serie de lovituri aeriene care au distrus o mare parte dintre clădirile de apartamente dintr-un cartier din Gaza City.

Mahmoud Shaheen, în vârstă de 40 de ani, a povestit cum, în dimineata zilei de 19 octombrie, a auzit brusc o agitație în fața apartamentului său din cartierul al-Zahra. „Trebuie să fugiți pentru că vor bombarda turnurile”, a povestit el că a strigat cineva de pe stradă.

Citește și: Soacra primarului Cherecheș ar fi oferit 100.000 de euro pentru ca edilul de Baia Mare să primească o pedeapsă mai mică

Cum sună avertismentul

Apoi i-a sunat telefonul; era un număr neidentificat. „Vorbesc cu dumneavoastră din partea serviciilor secrete israeliene”, a povestit Shaheen că i s-a spus, adăugând că bărbatul i s-a adresat în arabă impecabilă și s-a identificat ca fiind „Abu Khaled”.

„Mi-a spus că vrea să bombardeze trei turnuri… și mi-a ordonat să evacuez zona înconjurătoare”, a spus Shaheen, citat de BBC.

Shaheen a relatat că se îndoia că apelul era real, deoarece pe rețelele de socializare au existat numeroase semnalări care avertizau asupra apelurilor false din Israel, așa că i-a cerut bărbatului să tragă un foc de avertisment, pentru a avea dovezi, cât și ca zgomotul să alerteze pe oricine care nu fusese încă evacuat.

Un foc de avertisment venit aparent de nicăieri, probabil de la o dronă, a lovit una dintre clădirile de apartamente amenințate, a spus el.

„L-am rugat să mai tragă un foc de avertisment înainte de a bombarda”, a spus Shaheen. A mai răsunat unul. Israelul folosește uneori rachete fără focoase ca avertismente, într-o mișcare cunoscută în mod obișnuit sub numele de „roof knocking”.

Continuarea în Aktual24.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...