Aktual24 | Betleem pustiu de Crăciun. Sărbătorile au fost suspendate din cauza războiului

Data:

spot_img

Betleem pustiu de Crăciun. Locul de naștere biblic al lui Iisus, în mod normal plin de viață, a semănat duminică cu un oraș fantomă, deoarece sărbătorile din Ajunul Crăciunului au fost suspendate din cauza războiului dintre Israel și Hamas.

Luminile festive și bradul de Crăciun care de obicei decorează Piata Manger lipseau, la fel ca și mulțimea de turiști străini care se adună în fiecare an pentru a marca sărbătoarea, relatează France 24.

Zeci de forțe de securitate palestiniene patrulează în piața goală.

„În acest an, fără pomul de Crăciun și fără lumini, este doar întuneric”, a declarat fratele John Vinh, un călugăr franciscan din Vietnam care trăiește în Ierusalim de șase ani.

El a spus că vine întotdeauna la Betleem pentru a marca Crăciunul, dar anul acesta locul a fost deosebit de sobru. El privea scena Nașterii din Piața Manger, cu un prunc Isus înfășurat într-un giulgiu alb, care amintește de sutele de copii uciși în luptele din Gaza.

Citește și: Cât au cheltuit partidele politice în 2023. AUR a cumpărat mașini de peste 2 milioane de euro

Betleem pustiu de Crăciun. Companiile aeriene și-au anulat zborurile

Anularea festivităților de Crăciun este o lovitură grea pentru economia orașului. Turismul reprezintă aproximativ 70% din veniturile Betleemului – aproape toate acestea în timpul sezonului de Crăciun.

Având în vedere că multe companii aeriene importante au anulat zborurile către Israel, puțini străini vin în vizită. Oficialii locali spun că peste 70 de hoteluri din Betleem au fost forțate să se închidă, lăsând mii de oameni fără loc de muncă.

Peste 20.000 de palestinieni au fost uciși și peste 50.000 au fost răniți în timpul ofensivei aeriene și terestre a Israelului împotriva conducătorilor Hamas din Gaza, potrivit oficialilor din domeniul sănătății, în timp ce aproximativ 85% din cei 2,3 milioane de locuitori ai teritoriului au fost strămutați.

Continuarea în Aktual24.ro

Citește și: VIDEO | Ucrainenii au schimbat versurile unor colinde celebre pentru a-și transmite mesajul: „Războiul nu s-a terminat. Rămâneți alături de noi”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a lansat un nou atac delirant la adresa europenilor | Aktual24

Propagandistul rus Vladimir Soloviov a lansat un nou atac...

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...