Aktual24 | Cristi Danileț se gândește să intre în politică: „Aș putea fi un adversar politic foarte puternic, sunt un om vertical, bătăios, care cunoaște legea”

Data:

spot_img

Cristi Danileț se gândește să intre în politică. S-a bătut cu sistemul în nenumărate rânduri și l-a învins, în justiție, de fiecare dată. A fost exclus din magistratură, dar reprimit ulterior, după ce s-a dovedit că acuzațiile erau fie inventate, fie absurde.

Pensionat după 25 de ani de activitate în magistratură, Cristi Danileț promite însă să nu se retragă din sfera publică, ci să lupte în continuare împotriva sistemului corupt, poate chiar din postura de politician.

Cu ani în urmă, Dan Voiculescu, supranumit Felix sau Varanul, afirma textual: „Nu avem toată puterea până nu luăm și Justiția”. Văzând ritmul de prescrieri pe bandă rulantă din ultimii ani am putea spune că a fost luata și Justiția?

Cu siguranță Justiția e luată de vreo trei-patru ani. Eu îmi aduc aminte de o altă declarație, a lui Sorin Ovidiu Vântu: „Băi, băieți, întăriți-vă statul”. Voiculescu a spus ce-a avut de spus și s-a aflat public, iar încetul cu încetul sistemul a fost cucerit. Instituții de bază, precum DNA și DIICOT, au fost aruncate în aer, dosare importante se prescriu, judecătorii și procurorii liberi au fost „decapitați”, promovarea la Înalta Curte se face în condiții dubioase, sunt membri CSM fără niciun fel de coloană vertebrală. Statul este capturat, aici suntem!

Dacă un român de rând comite o infracțiune minoră, intră sigur la închisoare. Dacă un interlop sau un politician comite aceeași infracțiune se găsesc tot felul de tertipuri și judecătorii îl iartă. De ce sunt judecătorii atât de milostivi cu interlopii și politicienii?

Nu neapărat că sunt milostivi, dar vă spun drept că trebuie să ai ceva sânge în instalație ca să dai o hotărâre dură și fermă atunci când cel din fața ta este o persoană sus-pusă. Din păcate, în decursul anilor, am văzut un fenomen: cu cât ai o poziție mai înaltă, cu atât primești o sancțiune mai mică, dosarul se prescrie ori iei o pedeapsă cu suspendare. Ceea ce în cazul oamenilor obișnuiți nu funcționează. Practic, pentru oamenii obișnuiți se aplică justiția, dar pentru cei cu funcții înalte sunt anumite reticențe. Cred că asta ține mult de verticalitatea judecătorilor și a procurorilor. Și vă dau un exemplu: în momentul în care au fost atacuri politicianiste asupra justiției, unii magistrați au propus: haideți să facem un protest, să amânăm dosarele, să nu mai soluționăm nimic. Iar eu am avut o idee care, din păcate, nu a fost adoptată: am spus că dimpotrivă, să soluționam rapid toate dosarele cu oameni sus-puși. Nu știu dacă sunt vinovați sau nu, dar cred că aceia sus-puși se tem mai mult de justiție dacă ea funcționează repede, nicidecum atunci când ea este lentă. De fapt, toate protestele astea din justiție și toate tărăgănările astea au ajutat mai curând anumite persoane, de la oameni politici la oameni de afaceri și chiar interlopi.

Citește interviul integral, în Aktual24.ro

Citește și: Studiile premierului Ciolacu: și-a făcut masterul la frecvență redusă. SNSPA evită să ofere mai multe detalii

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Președintele-tătuc și incultura politică | Deutsche Welle

Ce poate și ce nu poate să facă președintele...

Procurorii din CSM au respins cercetarea disciplinară a lui Cristi Ardelean

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior...

Nelu Tătaru anunță deschiderea unui cabinet privat după interdicția de a profesa în spitale publice

Nelu Tătaru anunță deschiderea unui cabinet privat, după ce...